Het laatste formule 1 nieuws

Op herhaling in Oostenrijk: Groundhog Day, maar dan met auto’s

Op herhaling in Oostenrijk: Groundhog Day, maar dan met auto’s

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas (r) won vorige week de eerste race van het seizoen. © BSR Agency Door Arjan Schouten Kent u die film nog over die chagrijnige weerman die elke dag met tegenzin opstaat om dezelfde reportage te maken in het gehucht Punxsutawney? Groundhog Day, met Bill Murray. Voor zo’n scenario wordt dit jaar ook een beetje gevreesd in de Formule 1. Voor velen toch al een vrij voorspelbare aangelegenheid en nu wordt de koningsklasse door alle reisbeperkingen ook nog eens gedwongen meerdere races achter elkaar in dezelfde decors af te werken.

Vorige week keek u naar de GP van Oostenrijk. Morgen volgt op precies hetzelfde asfalt de GP van Stiermarken. Leuk bedacht, die naam. Maar verder compleet identiek aan de race van vorige week. Dus is de tweede afspraak op de WK-kalender door Amerikaanse autosportwebsites al omgedoopt tot ‘GP Groundhog Day’. Bill Murray als chagrijnige weerman in Groundhog Day. © ANP Kippa Begin volgende maand wacht dezelfde truc op Silverstone. Daar staat zeven dagen na de GP van Groot-Brittannië op hetzelfde circuit de 70th Anniversary Grand Prix op het programma. Wordt ook het eigen jubileumfeestje nog even ’gevierd’, dit crisisjaar.

Twee kampioensrondes binnen een week op dezelfde baan, nooit eerder kwam het voor in 70 jaar Formule 1-historie. Naar Amerika, Engeland, Duitsland en Spanje reisde de sport vaak genoeg tweemaal per seizoen af, maar dan werden altijd twee verschillende steden aangedaan. Zo lang op hetzelfde circuit bivakkeren en dubbel racen, het is voor iedereen nieuw.

Max Verstappen noemt het een goede mogelijkheid om zijn RB16 ‘nog beter te leren begrijpen’, na maanden zonder actie en een wel heel korte eerste race van het seizoen. Sebastian Vettel noemt de back-to-back op de Red Bull Ring een ‘enorme kans’, vooral omdat zijn werkgever Ferrari na een belabberd begin meteen met een flinke upgrade komt. Dus moet de progressie volgens Vettel al voelbaar zijn op zijn racestoeltje, zo redeneert hij. En zo heeft elk team in de tussenliggende vier rustdagen zo zijn conclusies getrokken en snel actie ondernomen, waar mogelijk.

Na de opspelende problemen aan de versnellingsbakken zegt Mercedes voor een ‘voorzichtigere aanpak’ te kiezen. Haas, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Op herhaling in Oostenrijk: Groundhog Day, maar dan met auto’s