Het laatste formule 1 nieuws

Op jacht naar titel nummer acht: Mercedes toont de W12 op 2 maart

Op jacht naar titel nummer acht: Mercedes toont de W12 op 2 maart

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De W12 moet Mercedes aan de achtste ‘dubbel’ op rij helpen in de Formule 1, en wordt op 2 maart tijdens een digitaal ‘event’ aan het publiek getoond.

De titelverdediger voor 2021 heet voluit de Mercedes-AMG F1 W12 E Performance, waarbij de aanduiding ‘E Performance’ ook gelijk de nieuwe naam is voor alle Mercedes AMG hybride straatauto’s. De presentatie van de nieuwe auto wordt, zoals verwacht in het coronatijdperk, digitaal gehouden en zal online te volgen zijn – met de komende tijd ongetwijfeld de nodige teasers op Mercedes’ sociale kanalen.

Bij de presentatie zullen naast teambaas Toto Wolff en technisch directeur James Allison natuurlijk ook de beide Mercedes-coureurs acte de présence geven. De grootste vraag vooraf lijkt vooralsnog of wereldkampioen Lewis Hamilton tegen die tijd al een nieuw Mercedes-contract heeft getekend en komt opdraven. Valtteri Bottas heeft in elk geval al wel een contract op zak. It’s a date. � 02-03-21. pic.twitter.com/9JKkLlrVry — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) February 2, 2021 Mercedes is het derde team dat bekend heeft gemaakt wanneer het haar auto presenteert, en doet dat later dan de eerste twee. McLaren trekt op 15 februari het laken van haar nieuwe MCL35M-bolide, Alfa Romeo’s C41 ziet op 22 februari het levenslicht.

Lees ook: McLaren trekt op 15 februari het doek van 2021-auto, bolide krijgt de naam MCL35M
Lees ook: Alfa Romeo presenteert de C41 voor 2021 op 22 februari

Lees het hele artikel op de volgende pagina Op jacht naar titel nummer acht: Mercedes toont de W12 op 2 maart