Het laatste formule 1 nieuws

"Op zeer goede dagen kom ik binnen drie tienden van Max Verstappen, laten we eens kijken..."

“Op zeer goede dagen kom ik binnen drie tienden van Max Verstappen, laten we eens kijken…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Hülkenberg zei dat hij binnen drie tienden van Max Verstappen zou kunnen komen als hij teamgenoot was van de snelle Nederlander. De Duitser verving afgelopen weekend de zieke Lance Stroll voor Racing Point op de Nürburgring en eindigde als achtste, nadat hij achteraan op de grid was gestart. Zijn prestaties droegen verder bij aan de speculatie dat de voormalige Renault-coureur op fulltime basis zou kunnen terugkeren naar de Formule 1, met Red Bull Racing als potentiële optie. De huidige coureur Alex Albon wordt alom bekritiseerd vanwege zijn falen om samen met teamgenoot Verstappen vooraan mee te rijden, hoewel teamadviseur Helmut Marko zei dat niemand binnen de drie tienden van de Nederlander kan komen. Gevraagd of hij de verwachtingen van de Oostenrijker kan overtreffen, zei Hülkenberg: “Op mijn zeer goede dagen, ja!” Hij voegde eraan toe tegen Grandprix247.com: “Qua snelheid is Max één van de, zo niet de snelste coureur op de baan en een absolute killer. Het is een enorm zware taak om hem nu als teamgenoot te hebben. Ik zou me graag aan hem willen meten. Laten we eens kijken of het zover komt. “

“Op dit moment is Red Bull de beste optie in termen van autoprestaties. Dat is een feit. Maar verder zijn er nog drie F1-cockpits beschikbaar”, aldus Hülkenberg. Toen hem werd gevraagd over een ontmoeting met Marko tijdens de Grand Prix in de Eifel, zei de 33-jarige Duitser: “We hebben altijd een goede relatie gehad. Red Bull heeft een goede competitieve auto en wil het best mogelijke resultaat behalen. Daar heb je goede coureurs voor nodig. Dit jaar was ik niet de hele tijd aan het racen, maar de races die ik deed hebben waarschijnlijk een zodanige indruk gemaakt dat hij zei me te bellen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Op zeer goede dagen kom ik binnen drie tienden van Max Verstappen, laten we eens kijken…”