Het laatste formule 1 nieuws

Open sollicitatie voor stoeltje Red Bull of is een sabbatical een optie: "Het is nu te laat"

Open sollicitatie voor stoeltje Red Bull of is een sabbatical een optie: “Het is nu te laat”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ISTANBOEL – Sergio Pérez reed de sterren van de hemel in de Grand prix van Turkije en hield zo zijn kansen op het tweede stoeltje bij Red Bull in leven. Silly Season houdt de laatste plekken in de F1 in de greep. Pérez zou kunnen kiezen voor een jaar aan de zijlijn als Red Bull niet snel tot een besluit komt over de vraag of het de Mexicaan voor 2021 zal rekruteren of niet. Pérez verlaat Racing Point aan het eind van het seizoen om plaats te maken voor de komst van Sebastian Vettel. Maar kansen voor de dertigjarige coureur om ook volgend seizoen op de grid te staan zijn schaars. Een stoeltje bij Red Bull zou evenwel beschikbaar kunnen komen als teamadviseur Dr. Marko besluit om te stoppen met huidig Red Bull-coureur Alexander Albon, die in Turkije wel wat beter ging dan voorgaande races, maar Pérez knalde naar het podium. Het zou weleens te laat kunnen zijn voor Albon, zelfs als de 24-jarige coureur de komende races goed resultaten neerzet.

Pérez geeft toe dat de tijd langzaam opraakt. “Op dit moment moeten we gewoon afwachten”, zei hij in Istanbul. “Het seizoen loopt binnenkort ten einde en zoals ik al eerder heb gezegd: tot de teams de coureur aankondigen is alles een optie.”

“Elk team dat zijn line-up niet heeft aangekondigd, is een optie. Dus we zullen zien. Ik moet weten wat er aan mijn kant gaat gebeuren om alles te kunnen plannen. Het is nu te laat, we zijn al dicht bij december, dus er is niet veel meer te doen in dat opzicht.”

Pérez zegt dat hij in het slechtste geval komend jaar buiten de Formule 1 zal moeten doorbrengen. “Het lijkt erop dat ik pas aan het eind van het jaar zal weten of ik doorga in de Formule 1 of niet”, zei hij. “Ik denk dat een sabbatical een optie is. We zullen zien wat er in de komende weken gebeurt.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Open sollicitatie voor stoeltje Red Bull of is een sabbatical een optie: “Het is nu te laat”