Het laatste formule 1 nieuws

Opkomende kritiek: oudere coureurs zitten talenten in de weg

Opkomende kritiek: oudere coureurs zitten talenten in de weg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aston Martin kwam deze week met het nieuws naar buiten dat Sebastian Vettel ook volgend seizoen onderdeel is van het team. Hoewel het zeer positief is dat zulke namen zich blijven binden aan de Formule 1, hebben de successen eveneens hun keerzijden.

Met Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Valtteri Bottas heeft de Formule 1 volgend seizoen opnieuw meerdere coureurs rijden die al jarenlang meedoen op het hoogste niveau. Waar de positie van Hamilton is te verantwoorden, klinkt er kritiek op de plek van bijvoorbeeld Bottas. De Fin bewees bij Mercedes moeizaam mee te kunnen op een hoog niveau, maar neemt in 2022 alsnog een positie in bij een kleiner team.

De voornaamste kritiek gaat over de rol van de oudere coureurs in de Formule 1. Met de ervaring van Bottas kan de rijder ongetwijfeld een bijdrage leveren aan Alfa Romeo, tegelijkertijd zit hij jonge coureurs in de weg om hun eerste seizoen in de raceklasse te beleven. Door ervaring op te doen bij bijvoorbeeld kunnen deze talenten op lange termijn juist doorgroeien naar een topteam. Formule 1 heeft een beperkt aantal plaatsen te verdelen

De namen van Nyck de Vries, Robert Shwartzman en Guenyu Zhou vielen de afgelopen maanden al als potentiële kandidaten voor een plaats in de Formule 1. Uiteindelijk kunnen de teams echter slechts twintig plaatsen verdelen, waardoor komend seizoen een klein gedeelte van de talenten daadwerkelijk de mogelijkheid krijgt om zichzelf te bewijzen. Voor het overige gedeelte zit er niets anders op dan af te wachten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Opkomende kritiek: oudere coureurs zitten talenten in de weg