Het laatste formule 1 nieuws

Opmerkelijk: Bottas wilde bijna stoppen: "Waarom doe ik dit nog, word ik wel hetzelfde behandeld als Lewis?"

Opmerkelijk: Bottas wilde bijna stoppen: “Waarom doe ik dit nog, word ik wel hetzelfde behandeld als Lewis?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was een opmerkelijk moment in het Formule 1-seizoen 2018. Valtteri Bottas moest tijdens de Russische Grand Prix, de 16e van de 21 races, de leiding in de race afstaan aan teamgenoot Lewis Hamilton. Teamorders zorgden ervoor dat de Brit zijn voorsprong op Sebastian Vettel kon vergroten. En dat in een weekend waarin Bottas pole position pakte en de snelste raceronde reed. Terugkijkend op zijn carrière tot nu toe was dat het zwaarste moment voor de Fin. “Het was zwaar en moeilijk te accepteren, ik was behoorlijk boos”, zo kijkt Bottas terug in de Netflix-serie Drive to Survive. “Ik dacht bij mezelf ‘Waarom doe ik dit nog?’. Ik wilde zelfs helemaal stoppen en alles opgeven. Na de race zei ik tegen mezelf dat ik Lewis nooit meer door teamorders voorbij zou laten gaan.”

Bottas zit al jaren in de beste auto op de grid, maar een kans op de wereldtitel heeft hij niet. Daarvoor is Lewis Hamilton een maatje te groot. “Om teamgenoot van Lewis te zijn, is erg zwaar. Hij is een meervoudig wereldkampioen en één van de beste coureurs aller tijden. Ik zou altijd blij moeten zijn met een podiumplaats, maar als je teamgenoot wint, voelt het toch een beetje alsof je verloren hebt.”

En dus wil Bottas meer, wellicht tegen beter weten in. “Ik ben al vaak tweede geweest, maar ik wil bewijzen dat ik meer dan een nummer twee ben. Ik haat het om tweede te worden. Er zijn veel meningen over mij, maar ik laat me daar niet door beïnvloeden. Ik weet wat mijn doel is en dat ik daartoe in staat ben. Lewis weet ook dat ik meer overwinningen wil behalen en heel graag wereldkampioen wil worden.”

De Fin weet niet of hij de volledige steun van het team geniet in zijn wens om wereldkampioen te worden. “Veel mensen in het team, en ze zullen het niet toegeven, denken onbewust dat we een nummer één en een nummer twee hebben. Ik denk dat sommige teamleden zich wel eens af mogen vragen of ze beide coureurs dezelfde behandeling geven .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Opmerkelijk: Bottas wilde bijna stoppen: “Waarom doe ik dit nog, word ik wel hetzelfde behandeld als Lewis?”