Het laatste formule 1 nieuws

Opnieuw nagenoeg perfecte score voor Verstappen: ‘Hij had overal een antwoord op’

Opnieuw nagenoeg perfecte score voor Verstappen: ‘Hij had overal een antwoord op’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zoals inmiddels gebruikelijk is deelt de Formule 1 -media na elke verreden Grand Prix de cijfers uit aan de coureurs. Waar Max Verstappen al van menig medium een nagenoeg perfecte score kreeg voor zijn optreden in Monaco toont Sky Sports zich hier nu ook eensgestemd over; ze geven de Nederlander een 9 en stellen dat zijn magistrale race symbool staat voor zijn groei als coureur.

“Dit weekend liet boven alles zien dat Verstappen inmiddels een volgroeide coureur is”, staat het in het onderschrift bij de mooie 9 voor Verstappen op de website van Sky Sports . Het is de hoogste score die wordt uitgedeeld, maar deze eer deelt Verstappen met Norris en Vettel, die zich in Monaco ook ijzersterk toonden.

“Met de weg naar de overwinning letterlijk schoongeveegd liet Max geen steken vallen in het afhouden van Valtteri Bottas aan de start” , vervolgt Sky Sports, terugkijkend op de Grand Prix. “Vanaf dat moment had hij telkens het antwoord klaar als een uitdager, eerst de Mercedes en toen Carlos Sainz , zich meldde.” Slecht van start, perfect afgemaakt

Menig Formule 1-kenner zou op de donderdag echter de afloop van het Grand Prix-weekend niet voorspeld kunnen hebben. Tijdens de eerste twee vrije trainingssessies leek Red Bull niet in staat de specificiteit van het stratencircuit naar de hand te kunnen zetten, maar aanpassingen op vrijdag zorgden ervoor dat Verstappen toch voor de winst kon meedingen, en met succes.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Opnieuw nagenoeg perfecte score voor Verstappen: ‘Hij had overal een antwoord op’