Het laatste formule 1 nieuws

Opnieuw oranje-succes in Porsche Mobil 1 Supercup op de Red Bull Ring?

Opnieuw oranje-succes in Porsche Mobil 1 Supercup op de Red Bull Ring?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als gevolg van een verschuiving in de Formule 1-kalender komt ook de Porsche Mobil 1 Supercup dit jaar tijdens opeenvolgende weekeinden twee keer in actie op de Red Bull Ring in Spielberg in Oostenrijk. Is er aanstaande zondag na de glansrijke start-finishzege van GP Elite-coureur Larry ten Voorde opnieuw sprake van oranje-succes in Oostenrijk?

Als het aan Ten Voorde zelf ligt natuurlijk wel. Na twee overwinningen op rij, op het stratencircuit van Monte Carlo en tijdens de eerste van de beide races in Spielberg, gaat hij comfortabel aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap met het maximaal haalbare totaal van 50 punten. Daarmee heeft hij al een voorsprong van 19 punten op zijn naaste concurrent, de Fransman Dorian Boccolacci, die afgelopen weekeinde de tweede plaats in het rijdersklassement overnam van de Nieuw-Zeelander Jaxon Evans. Ten Voorde was opgelucht met zijn overwinning op de Red Bull Ring, waar hij in eerdere wedstrijden niet zo goed scoorde. “Dit succes is het resultaat van hard werk. Komend weekeinde kunnen we het opnieuw doen, maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. We beginnen allemaal weer van voren af aan”, aldus de coureur uit Boekelo. Max van Splunteren: “Niet alles is in formules te vatten”

Ook Max van Spluteren kwam afgelopen zondag in Spielberg goed voor de dag: hij eindigde als vijfde. Voor Van Splunteren is het zijn tweede jaar in de Porsche Mobil 1 Supercup, waarin hij afgelopen seizoen de titel in het ‘rookie-klassement’ als beste nieuwkomer won. Dat hij ook in de algehele rangschikking kan meestrijden om de plaatsen voorin het veld, liet hij afgelopen jaar al zien. De competitie is dit seizoen minstens zo sterk als in 2020, zo stelt hij vast: “Dezelfde rijders die vorig jaar vooraan meereden, zijn er nu weer, maar er zijn daarnaast nieuwe rijders bijgekomen, die ook snel zijn, zoals Boccolacci, en jongens die zich verder hebben ontwikkeld en nu ook voorin het veld meedoen, zoals Zöchling of Heinrich.”

De 25-jarige Van Splunteren combineert zijn race-activiteiten met zijn studie lucht- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit in Delft, die hij volgend jaar hoopt af te ronden. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Opnieuw oranje-succes in Porsche Mobil 1 Supercup op de Red Bull Ring?