Het laatste formule 1 nieuws

Opnieuw verrassende winnaar in de Power Rankings: Waar eindigt Verstappen?

Opnieuw verrassende winnaar in de Power Rankings: Waar eindigt Verstappen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 Power Rankings is een alternatieve manier om de prestaties van coureurs te erkennen, die niet enkel afhangt van hun eindpositie. Er wordt naar verschillende factoren gekeken, waarna elke coureur een cijfer krijgt toegekend. De Power Rankings worden ook na het raceweekend in Spanje aangevoerd door een coureur die niet op het podium eindigde. Top 3 van de Formule 1 Power Rankings in Spanje

Lewis Hamilton wist uiteindelijk Max Verstappen te verslaan in de strijd om de overwinning in Barcelona, maar geen van beiden krijgt de hoogste score in de Power Rankings van deze week. Die eer gaat naar Charles Leclerc , die dankzij een sterke race maar liefst een 9.8 scoort. Leclerc startte voor de derde keer dit seizoen vanaf de vierde plaats, en haalde Valtteri Bottas op spectaculaire wijze in bij de start. Hierdoor had hij zelfs nog lange tijd uitzicht op een podiumplaats, maar die moest hij uiteindelijk aan Bottas laten.

De winnaar van de wedstrijd staat op de tweede positie: Hamilton scoort een 9.5. “Nadat hij de koppositie aan Verstappen verloor bij de start begon hij de druk op te bouwen, alvorens een gewaagde zet te maken door een extra stop te maken terwijl hij vlak achter Verstappen zat” , luidt het bijschrift op Formula1.com .

De derde plaats is voor Max Verstappen, die een 8.8 krijgt toegekend. “Verstappen toonde een uitmuntende onverzettelijkheid met zijn inhaalactie voor de eerste plaats in de eerste bocht en door slechts 0.036 seconde achter Hamilton te kwalificeren. Hij en Hamilton bevonden zich simpelweg in hun eigen klasse aan de kop van het veld, gedurende de hele race.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Opnieuw verrassende winnaar in de Power Rankings: Waar eindigt Verstappen?