Het laatste formule 1 nieuws

Opvallende reden waarom overstap van Perez naar Red Bull in 2010 niet doorging

Opvallende reden waarom overstap van Perez naar Red Bull in 2010 niet doorging

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uitstel is in veel gevallen afstel maar niet tussen Red Bull en Sergio Perez . De Mexicaan komt dit jaar uit voor Red Bull maar was daar in 2010 ook al heel dichtbij, destijds reed hij nog in de GP2. Dat het niet doorging kwam met name door het management van Perez.

Tegenover Servus TV laat Helmut Marko weten dat Perez dik 10 jaar geleden bijna onderdeel was geworden van de familie: “ In 2010 zat hij niet eens zo heel ver van het Red Bull- juniorenteam. We waren naar hem aan het kijken in Estoril en waren toen al onder de indruk van zijn prestaties”. Geen overeenstemming vanwege management Perez

Helaas voor de Mexicaan kwam de deal er niet waardoor Perez uiteindelijk in de Formule 1 aan de slag ging bij Sauber. Volgens Marko ging de deal niet door vanwege het management van Perez: ” Hij heeft een sterk Mexicaans management achter zich, die staken een stokje voor de samenwerking. Dat is de reden waarom het destijds niet doorging” , aldus Marko.

De exacte reden wordt niet duidelijk maar destijds waren Sebastian Vettel en Mark Webber het duo bij Red Bull. Mogelijk dat de sterkte van dit rijdersduo invloed had op de keuze van Perez. Immers was het lastig om een stoeltje van deze twee te bemachtigen in die tijd. Het team won in 2010 haar eerste kampioenschap.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Opvallende reden waarom overstap van Perez naar Red Bull in 2010 niet doorging