Het laatste formule 1 nieuws

Opzettelijke botsing in de MotoGP? Oordeel zelf

Opzettelijke botsing in de MotoGP? Oordeel zelf

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geen Formule 1 afgelopen weekend, maar in Qatar werd alweer de tweede Moto GP race van het seizoen verreden. De eerste twee races in de woestijn waren een voorbode voor net zo’n spannend seizoen als vorig jaar. En dat verliep niet zonder controverse!

Het Moto GP-seizoen 2020 zal de boeken ingaan als één van de meest interessante seizoenen van deze eeuw en is bovendien een voorbeeld voor andere raceklassen wat betreft de competitiviteit van het startveld. Negen verschillende coureurs voor vier verschillende merken wonnen een Grand Prix, waarbij Joan Mir voor Suzuki uiteindelijk met slechts één overwinning wereldkampioen werd.

2021 lijkt voorlopig op dezelfde voet verder te gaan. De eerste twee races werden weliswaar gewonnen door Yamaha, maar deze werden keurig verdeeld tussen teamgenoten Maverick Vinales en Fabio Quartararo. De leiding in het kampioenschap is daardoor in handen van Johann Zarco, die nota bene voor een klantenteam van Ducati rijdt. Hardhandig gevecht tussen Mir en Miller

Het gesprek van de dag na de tweede race in Doha is het gevecht tussen wereldkampioen Mir en Ducati-coureur Jack Miller. De Ducati was op het lange rechte stuk zo snel, dat Mir in het bochtige gedeelte een aantal keer risico moest nemen om de Australiër in te halen. Dit lukte wel, maar niet zonder slag of stoot.

Miller was overduidelijk niet van deze agressieve actie gediend en zet Mir vervolgens ruw aan de kant op het rechte stuk. Miller wil er zelf geen woorden meer aan vuilmaken (en de wedstrijdleiding ook niet), maar Mir verdenkt hem ervan opzettelijk het contact op te zoeken. Het zag er op TV in ieder geval gevaarlijk uit en het doet denken aan de beroemde strijd tussen Valentino Rossi en Max Biaggi 20 jaar geleden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Opzettelijke botsing in de MotoGP? Oordeel zelf