Het laatste formule 1 nieuws

Organisatie Dutch GP neemt maatregelen om fans beter te spreiden

Organisatie Dutch GP neemt maatregelen om fans beter te spreiden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De organisatie van de Dutch GP op het circuit van Zandvoort heeft extra maatregelen genomen om te zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers aan de Formule 1. Na de eerste vrije training ontstond achter de hoofdtribune een grote mensenmassa, volgens de organisatie veroorzaakt door een technische storing bij de kassa’s van de horecaverkooppunten. Beelden van het opeengehoopte publiek zorgden voor veel ophef op de sociale media en leidden tot kritiek vanuit onder meer de politiek en de entertainmentsector.

“Het ziet er dan heel vervelend uit, omdat het op die plek heel druk werd”, zegt Dimitri Bonthuis, manager Covid-19 tijdens het GP-weekeinde. “Omdat het bij de kassa’s stokte, liep het terrein vol. Dat ging niet goed, al was het wel verklaarbaar. We hebben daar kritisch naar gekeken, om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt. En stel dat we weer tegen zo’n situatie aanlopen, dan grijpen we sneller in.”

De organisatie stuurde honderden vrijwilligers naar het terrein om de bezoekers op te roepen afstand te houden. Via de grote schermen en de speakers werd de toeschouwers opgeroepen om consumpties op de tribune te nuttigen. De bijna 70.000 bezoekers hebben daar allemaal een vaste zitplaats.

Reageer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Organisatie Dutch GP neemt maatregelen om fans beter te spreiden