Het laatste formule 1 nieuws

Organisatie Nederlandse Grand Prix op Zandvoort: "We bereiden ons voor op basis van volledige capaciteit"

Organisatie Nederlandse Grand Prix op Zandvoort: “We bereiden ons voor op basis van volledige capaciteit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen weekend kwam de Nederlandse overheid met nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. De organisatie van de Dutch Grand Prix gaat er niet vanuit dat het nadelige gevolgen voor de F1-race gaat hebben. Voor het eerst in 36 jaar zal de F1 weer naar Zandvoort afreizen en de organisatie hoopt nog altijd op 105.000 fans per dag. “Afgelopen zaterdag zijn er nieuwe maatregelen ingegaan die gelden tot en met 13 augustus”, aldus de organisatie in een reactie aan het AD. “De maatregelen treffen vooral de festivals en in mindere mate de sportevenementen. We gaan ervan uit dat de maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en dat diezelfde maatregelen na de 13de kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde evenementen. Kortom, we bereiden ons op dit moment voor op de terugkeer van de Dutch Grand Prix op basis van volledige capaciteit.”

Op dit moment mogen alleen toeschouwers aanwezig zijn als zij een zitplaats hebben. De opbouw van de tribunes is al begonnen en in totaal worden er 85.000 zitplaatsen gecreëerd. Het is afwachten wat de regels begin september zullen zijn, zodat alle Formule 1 fans Max Verstappen kunnen aanmoedigen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Organisatie Nederlandse Grand Prix op Zandvoort: “We bereiden ons voor op basis van volledige capaciteit”