Het laatste formule 1 nieuws

Organisator Australië bevestigt: Race wordt gehouden in maart!

Organisator Australië bevestigt: Race wordt gehouden in maart!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

We wachten met smart op de Formule 1-kalender van volgend jaar. Wegens de coronapandemie is er nog veel onduidelijk waardoor er veel ruimte is voor eigen invulling en geruchten. Beginnen we bijvoorbeeld in Bahrein? Volgens de organisatoren in Australië niet.

Al geruime tijd start het Formule 1-seizoen in het zonnige Australië. Vorig jaar werd het een debacle omdat corona de kop op stak. De pandemie zorgde voor een lange stop en een geïmproviseerde kalender. Voor 2021 hopen we op een ‘normale’ kalender zodat we in ieder geval naar Zandvoort kunnen. Dan moet de huidige pandemie wel verslagen zijn. Waar begint het seizoen?

Het verslaan van corona is moeilijk te voorspellen waardoor de kalender van volgend jaar hooguit met potlood kan worden geschreven. In welk land is de pandemie onder controle zodat de Formule 1 zich kan houden aan de reguliere kalender? Er is onduidelijkheid over de start van het seizoen. Vorige week was er een gerucht dat het mogelijk zou beginnen in Bahrein.

De organistoren van de Grand Prix van Australië hebben hierop gereageerd tegenover Nine Network en geven aan dat er niks van waar is. “Melbourne zal traditioneel in maart opnieuw de gastheer zijn van de seizoen opener in de Formule 1. Het is een belangrijk onderdeel van het herstel van grote sportevenementen in Victoria” aldus Andrew Westacott, CEO van de Australische Grand Prix-organisatie. We beginnen dus gewoon in Australie, mits corona geen roet in het eten gooit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Organisator Australië bevestigt: Race wordt gehouden in maart!