Het laatste formule 1 nieuws

Oscar Piastri in 2022 reservecoureur bij Alpine: "Het doel is een F1-stoeltje in 2023"

Oscar Piastri in 2022 reservecoureur bij Alpine: “Het doel is een F1-stoeltje in 2023”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oscar Piastri promoveert komend jaar tot officiële reservecoureur van het Alpine F1-team. De 20-jarige Australiër heeft in de Formule 2 met nog twee weekenden in Saudi-Arabië en Abu Dhabi te gaan een voorsprong van 36 punten op Guanyu Zhou . De Chinees mag in tegenstelling tot Piastri komend jaar wel zijn opwachting maken in de Formule 1. De Australiër gokt op een vast stoeltje in 2023. Aussie, Aussie, Aussie � @OscarPiastri is SIGNED as our Reserve Driver for 2022. Congratulations on your #AlpineAcademy graduation, Oscar, welcome to the Race Team. @AlpineRacing pic.twitter.com/3XhFAcCf0z — Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) November 16, 2021 “Het is geweldig dat ik reservecoureur bij Alpine word”, zo reageert Piastri in een eerste reactie. “Ik kijk ernaar uit om meer bij het team betrokken te zijn en mijn bijdrage te leveren. De rol als reservecoureur is de volgende stap in het grote doel om in 2023 vast in de Formule 1 te rijden. Ik heb me de laatste jaren al bewezen in de junioren-klassen en ik voel dat ik nu al klaar ben voor de Formule 1.”

“Samen met de ervaring op het circuit tijdens raceweekenden gaan we een substantieel testprogramma opstellen om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben Alpine enorm dankbaar voor hun steun. We hebben er al twee succesvolle seizoenen opzitten. Ze hebben vertrouwen in me en kijken altijd naar het grotere geheel. Mijn focus ligt nu op het winnen van de Formule 2-titel en ik kijk ernaar uit om weer in de auto te zitten en te pushen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Oscar Piastri in 2022 reservecoureur bij Alpine: “Het doel is een F1-stoeltje in 2023”