Het laatste formule 1 nieuws

Otmar Szafnauer richt vizier op podiums en zelfs zeges

Otmar Szafnauer richt vizier op podiums en zelfs zeges

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Racing Point Sebastian Vettel is de nieuwe teamgenoot van Lance Stroll bij Aston Martin. En ook al ontbrak de naam van het Britse team zestig jaar in de Formule 1 , ze bouwen verder op wat Racing Point opbouwde in 2020.

Otmar Szafnauer wind er geen doekjes om en laat weten dat hij verwacht dat zijn nieuwe coureur in 2021 voor podium, pole-positions en zelfs zeges kan gaan. Het hoofddoel van de formatie uit Silverstone is om derde te worden in het kampioenschap voor constructeurs, vlak achter Mercedes en Red Bull Racing .

“We willen in 2021 beginnen waar we vorig jaar gebleven waren. We hadden de derde snelste auto over lange runs, maar we eindigden als vierde, achter McLaren . We hadden pech. Voor ons gaat het erom de neerwaartse schommelingen glad te strijken”, zei hij tegen Auto Motor und Sport . “Als we consistenter kunnen presteren, kunnen we derde worden. Dat moet ons doel zijn”, voegt hij toe.

Helaas voor Sebastian Vettel kan Aston Martin hem geen extra voorbereiding aanbieden, in de vorm van een privétest op Silverstone. Zelfs een oudere auto, uit bijvoorbeeld 2018 of 2019, is niet beschikbaar. Dit tot teleurstelling van Szafnauer. “We zijn geen groot team en leasen onze motoren en transmissies. Die zijn niet ons eigendom”, aldus de teambaas. “We moeten ze na het seizoen weer teruggeven. Dus we hebben geen oude of bestuurbare auto die we hem [Vettel] kunnen geven om mee te testen.”

Maar de Roemeens Amerikaanse teambaas is niet wanhopig en vertrouwt volledig op de ervaring van de Duitse viervoudig wereldkampioen. “Ik denk dat we snel uit de startblokken moeten komen en voor podiums moeten vechten”, zegt Szafnauer. “Als het goed gaat, zoals in Bahrein en Turkije, moeten we de auto op pole kunnen zetten en zelfs kans maken op een paar overwinningen.”

Racing Point stond in 2020 stevig in de top tien, maar er moet in 2021 meer gebeuren voor Aston Martin, willen ze constant in de top opereren. “Ja, we zijn nog aan het leren”, voegt Szafnauer nog toe. “Als je in de top wilt opereren moet je consequent snel zijn, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Otmar Szafnauer richt vizier op podiums en zelfs zeges