Het laatste formule 1 nieuws

Oud F1-teamgenoot: "Ik zie nu een totaal andere Lewis Hamilton dan destijds bij McLaren"

Oud F1-teamgenoot: “Ik zie nu een totaal andere Lewis Hamilton dan destijds bij McLaren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton stevent af op zijn zevende wereldtitel. De 35-jarige Brit verbetert het ene na het andere record in de Formule 1. Zijn voormalig teamgenoot Jenson Button vindt dat Hamilton in de laatste jaren een completere en betere coureur is geworden. Beide coureurs waren tussen 2010 en 2012 drie jaar teamgenoten van elkaar. Ze wonnen wel races, maar konden zich niet mengen in de strijd om de wereldtitel. In hun gezamenlijke tijd bij McLaren zag Button een andere Hamilton. “Lewis is nu een andere Lewis dan die ik ken uit onze tijd samen”, aldus Button in de podcast Collecting Cars. “Destijds was Hamilton razendsnel in de kwalificatie, zoals Valtteri Bottas dat nu is, maar hij maakte ook fouten. Soms wist hij niet hoe snel hij van A naar B moest komen. Hij reed in de race iedere ronde zo snel als hij kon en reed daardoor zijn banden aan gort, gebruikte te veel brandstof en koos de verkeerde tactiek.”

“Nu is hij een compleet andere Lewis. Die fouten maakt hij niet meer. Dat komt natuurlijk ook, omdat Max Verstappen hem niet kan uitdagen door het verschil in auto. Er is geen Nico Rosberg in de buurt die Lewis tot fouten dwingt.”

Hamilton won bij McLaren in 2008 zijn eerste wereldtitel, maar volgens Jenson Button had één van hen wereldkampioen kunnen worden als de ander niet de teamgenoot was geweest. “Lewis versloeg me in de kwalificatie en won meer races. Ik won er acht en hij volgens mij tien, maar het zat dicht bij elkaar. Hij was beter in de kwalificatie, maar ik kon beter met de banden omgaan en was strategisch beter.”

“Ik vond het jammer dat hij na het seizoen 2012 vertrok”, aldus Button. “Ik had het graag in een kampioenschap winnende auto tegen hem opgenomen. We waren dat jaar niet goed genoeg voor de wereldtitel. Als één van ons niet bij het team had gezeten, hadden we wellicht een kans op de titel gehad. We hebben veel overwinningen van elkaar afgenomen. Eén jaar wonnen we zes races, allebei drie. Je weet nooit wat er was gebeurd als één van ons […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Oud F1-teamgenoot: “Ik zie nu een totaal andere Lewis Hamilton dan destijds bij McLaren”