Het laatste formule 1 nieuws

Oud-Formule 1-coureur Grosjean verrast met pole in IndyCar

Oud-Formule 1-coureur Grosjean verrast met pole in IndyCar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft in zijn derde race in de Amerikaanse IndyCar al de poleposition veroverd. De 35-jarige Fransman was de snelste in de kwalificaties voor de GMR Grand Prix in Indianapolis. De Nederlander Rinus van Kalmthout start zaterdag vanaf de zevende plek.

Grosjean nam vorig jaar na negen seizoenen en 179 races afscheid van de Formule 1. Hij reed zijn laatste jaar bij het Amerikaanse team Haas. De Fransman nam voortijdig afscheid na een zware crash in de Grote Prijs van Bahrein, waarin hij zichzelf redde uit zijn brandende autowrak. Door de brandwonden aan zijn handen kon hij de laatste races in het seizoen niet rijden.

Het was lang geleden dat Grosjean een poleposition pakte. De vorige keer was 10 jaar geleden in de raceklasse GP2. In de Formule 1 lukte het hem nooit de eerste startpositie te veroveren. Hij reed vrijdag (plaatselijke tijd) op het circuit van Indianapolis in zijn Honda van het team Dale Coyne Racing de beste tijd van 1.09,4396 en was een fractie sneller dan de Amerikaan Josef Newgarden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Oud-Formule 1-coureur Grosjean verrast met pole in IndyCar