Het laatste formule 1 nieuws

Oud-Formule 1-coureur trekt commitment Honda aan Red Bull in twijfel

Oud-Formule 1-coureur trekt commitment Honda aan Red Bull in twijfel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda mag dan wel de Formule 1 verlaten in 2022: toch hoeft Red Bull niet bang te zijn dat Honda zich minder zal inzetten om het best mogelijke te presteren. Dat zei Honda zelf toen het bekendmaakte de Formule 1 de rug toe te keren over anderhalf jaar. Ook vertelden de Japanners dat zei een compleet nieuwe motor gingen ontwerpen voor het Oostenrijkse team, waarmee het de strijd aan moest kunnen gaan met Mercedes .

Tot zover de woorden van de Japanners en Red Bull. Want aan de andere kant: waarom zou Honda nog veel tijd, energie en heel veel geld steken in een project wat al op zijn eind loopt? Ook al benadrukken Honda en Red Bull steeds dat de motorleverancier er alles aan zal doen om zo goed mogelijk te presteren, geld steken in iets waar je afstand gaat doen, klinkt niet bepaald als een logische keuze.

Dat vindt in ieder geval voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer, die zijn gedachten daarover op papier zette in zijn vaste column voor de BBC . “Ondanks dat Honda zegt dat ze hard zullen pushen voor 2021, moet je je afvragen of ze echt alle tijd en middelen zullen inzetten om in hun laatste jaar goed te presteren”, vraagt de Brit zich dan ook af.

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Oud-Formule 1-coureur trekt commitment Honda aan Red Bull in twijfel