Het laatste formule 1 nieuws

Oude bekende doelt op Formule 1-zitje in 2022: “Mijn doel is en blijft F1”

Oude bekende doelt op Formule 1-zitje in 2022: “Mijn doel is en blijft F1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het lukte tot op heden maar weinig coureurs om niet één, twee, maar drie keer opnieuw te mogen beginnen in de Formule 1 . Toch zijn er uitzonderingen: Daniil Kvyat is er één van. Op dit moment maakt de Rus zich zelfs op voor een vierde terugkeer: Kvyat doelt op een stoeltje voor volgend seizoen. Kvyat debuteerde in 2014 voor Toro Rosso en maakte in 2015 de overstap naar Red Bull Racing. Na een aantal ondermaatse prestaties keerde de coureur in 2016 terug bij Toro Rosso, waar hij eind 2017 plaats moest maken voor Pierre Gasly. Wonder boven wonder stond de Russische coureur in 2019 waar op de grid: hij kreeg opnieuw een kans bij het team van Toro Rosso. Eind 2020 werd duidelijk dat Yuki Tsunoda zijn plaats in zou nemen bij de Italiaanse renstal – Kvyat kon opnieuw verkassen.

Reserverol
Op dit moment is de Rus reservecoureur bij het team van Alpine. Kvyat was afgelopen weekend aanwezig in Portimao en vertelde aan het Russische Match TV dat “alles goed gaat” en zijn nieuwe rol hem “goed bevalt.” Kvyat: “Alles gaat prima met me. Het is een mooie uitdaging om onderdeel te zijn van een nieuw team. Een aantal monteurs ken ik uit de tijd dat Renault motoren leverde aan Toro Rosso.” De zevenentwintigjarige Rus geeft aan dat hij zijn reserverol uiterst serieus neemt. “Ik ben overal – in de fabriek, op de baan, waar dan ook. Als er iets gebeurt met Fernando [Alonso] of Esteban [Ocon] kan ik gelijk plaatsnemen in de auto.”

Toekomst
Kvyat doet er alles aan om volgend jaar weer een fulltime zitje in de F1 te bemachtigen. “Ik wil volgend jaar terugkeren op de grid. “Mijn manager en ik bekijken alle opties en dat doen we op een uiterst kalme manier.” Ik heb een aantal aanbiedingen gekregen uit andere raceklassen, maar mijn doel is en blijft F1.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Oude bekende doelt op Formule 1-zitje in 2022: “Mijn doel is en blijft F1”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden