Het laatste formule 1 nieuws

Overeenkomsten tussen Max Verstappen en Yuki Tsunoda: "Schaarse natuurtalenten"

Overeenkomsten tussen Max Verstappen en Yuki Tsunoda: “Schaarse natuurtalenten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda kent tot nu toe een grillig debuutseizoen in de Formule 1. De 21-jarige Japanner wisselt sterke momenten af met fouten, maar dat hoort bij een rookieseizoen. Teambaas bij AlphaTauri Franz Tost is zeer tevreden met de ontwikkeling van Tsunoda en denkt soms terug aan de begintijd van Max Verstappen . In een interview met de NOS zegt Tost dat Tsunoda en Verstappen zeker overeenkomsten hebben. “Yuki en Max zijn schaarse natuurtalenten. Ze waren allebei meteen rap, hebben het remmen extreem goed onder de knie en leren snel. Max was iets rijper toen hij debuteerde en daar moet ik zijn vader credits voor geven. Jos was de ideale leraar . Yuki heeft geen vader met F1-ervaring en mist daardoor wat begeleiding en kennis. Hij heeft daarom een iets zwaarder debuutjaar, maar we zijn heel blij en geduldig met hem.”

De zevende plaats in Bakoe is tot nu toe het beste resultaat van Tsunoda. “Yuki is een aanwinst voor de F1. Of hij het niveau van Max kan evenaren? Dat kan ik nog niet zeggen. Het hangt af van zijn leercurve de komende seizoenen. Die was bij Max extreem steil .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overeenkomsten tussen Max Verstappen en Yuki Tsunoda: “Schaarse natuurtalenten”