Het laatste formule 1 nieuws

Overheid verliest enorm veel geld door 'last-minute' afgelaste GP van Australië

Overheid verliest enorm veel geld door ‘last-minute’ afgelaste GP van Australië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Australië is in 2021 opnieuw uitgesteld. Dit keer lijkt de race in Melbourne wel terug te keren op de kalender en dat is maar goed ook. De organisatie en de staat hebben namelijk enorme verliezen geleden in 2020.

De Grand Prix van Australië is al jaren het startsein voor het Formule 1-seizoen en dat zou in 2020 ook het geval zijn. Het coronavirus kwam echter om de hoek kijken en dat bracht de race in gevaar. De Formule 1 ging toch heen en dus moest alles in gereedheid worden gebracht voor de start van het raceweekend. Zware tijden voor Australië

Het feit dat de race alsnog werd afgelast, heeft de overheid maar liefst 25 miljoen euro gekost, zo laat Racefans.net weten. De kosten zijn maar een derde van de kosten die er in 2019 gemaakt werden, maar nu waren er nauwelijks inkomsten uit de marketing en ook de kaartjes van de toeschouwers werden vergoed.

Een zware klap voor de organisatie, die juist een recordaantal bezoekers naar de race had weten te trekken. Doordat het circuit nu al klaar moest worden gemaakt, werd er door de organisatie alleen al 31 miljoen euro betaald om het circuit klaar te maken. De organisatie werd daarnaast nog harder geraakt, doordat ook de MotoGP-race werd afgelast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overheid verliest enorm veel geld door ‘last-minute’ afgelaste GP van Australië