Het laatste formule 1 nieuws

Overstap voor Ocon niet zo makkelijk: 'Ik dacht dat ik gewoon hetzelfde kon doen'

Overstap voor Ocon niet zo makkelijk: ‘Ik dacht dat ik gewoon hetzelfde kon doen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Esteban Ocon kreeg in 2020 de kans om terug te keren in de Formule 1 nadat hij eind 2018 aan de kant was geschoven door Racing Point. Bij Renault had Ocon het echter moeilijk met Daniel Ricciardo , al heeft hij daar zelf wel een excuus voor. Een moeilijke terugkeer

Ocon kwam de F1 binnen als een groot talent, maar heeft in de Formule 1 zelf nog te weinig kunnen laten zien. Bij Racing Point werd hij aan de kant geschoven. Natuurlijk door het geld van Sergio Perez , maar echt overtuigend was Ocon in dat duel ook nog niet geweest. Bij Renault had Ocon het ook zwaar tegenover Ricciardo, maar de Fransman heeft daar wel een verklaring voor.

‘’We hebben aan mijn kant van de garage meer geëxperimenteerd dan voorheen. Ik probeerde in het verleden altijd mijn rijstijl aan te passen op de wagen, maar in de Formule 1 wordt je vooral beter als je met de engineers samenwerkt aan de wagen. De Renault werkte echter niet zoals de Mercedes of de Force India. Dat is gewoon niet hetzelfde’’, zegt Ocon tegen Formel1.de . Elke F1-wagen is anders

‘’Je neemt een bocht net wat anders en ook de manier waarop we de setup instellen is anders. Ik dacht dat ik terug zou komen in de Formule 1 en gewoon weer hetzelfde kon doen als bij Force India, maar dat was totaal niet het geval. Alle wagens zijn anders.’’ Ocon kreeg de wagen gedurende het seizoen steeds beter onder de knie, maar had met Ricciardo geen gemakkelijke benchmark.

‘’We begrepen de wagen steeds beter en de wagen voelde in Bahrein zeker heel sterk. Het was duidelijk dat we daar de juiste weg in zijn geslagen en dat de ontwikkeling de goede kant op gaat’’, besluit de Fransman, die in Sakhir als derde eindigde en daarmee zijn eerste podium wist te behalen in de Formule 1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overstap voor Ocon niet zo makkelijk: ‘Ik dacht dat ik gewoon hetzelfde kon doen’