Het laatste formule 1 nieuws

Overstuur: Herr Dr. Marko, haal de Hulk!

Overstuur: Herr Dr. Marko, haal de Hulk!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In zijn column ‘Overstuur’ buigt Formule 1-romanticus en schrijver Koen Vergeer zich op voor hem typische wijze over wat hem tijdens, voor en na de raceweekends bezighoudt in de Formule 1. Vandaag is dat de toekomstig teamgenoot van Max Verstappen, een rol die Nico Hülkenberg volgens Vergeer op het lijf geschreven is. “Hij is volwassen, weet wat hij kan, maar ook wat hij niet kan.”

Vooruit Herr Dr. Marko, ik zal het nog één keer uitleggen. Want vorig jaar riep ik al dat Red Bull als de bliksem Nico Hülkenberg moest vastleggen als tweede coureur naast Max. Maar ja, niet luisteren hè? In Portugal heeft Max nu zelf gezegd dat hij het met Nico wel ziet zitten, dus waar wacht u nog op, Herr Dr.?

Lees ook: Horner: ‘Als we niet verdergaan met Albon dan kijken we buiten Red Bull-programma’

Nee, ik doe niet mee aan Alex Albon bashen, dat doen de oranjebrillen al genoeg. Dat jochie, weet ik, doet zijn uiterste best. Af en toe zorgt hij zelfs voor spektakel, maar naast Max is hij in deze fase van zijn carrière gedoemd te verbleken. Marko en Albon. © Motorsport Images. U ziet hem toch ook met elke race onzekerder worden? Precies zo verging het Pierre Gasly. Ook Gasly begon naast Max te denken dat hij er niks meer van kon, maar kijk hoe hij nu de sterren van de hemel racet. Het is dus, Herr Dr., gewoon niet zo handig een jongeling die zich nog bewijzen moet in de tweede auto te zetten, want dat lukt zo’n ventje naast Max niet.

Net zo min, Herr Dr. Marko, moet u kiezen voor een ambitieus toptalent. Maar dat hebt u intussen wel door hè? Daar krijg je ongelukken van. Denk aan Azerbeidzjan. Daniel Ricciardo kon zich meten met Max, maar toen hij erachter kwam dat heel Red Bull draait om Max, besloot Ricciardo te verkassen. Heel verstandig. Het is niet zo handig een jongeling, die zich nog bewijzen moet, naast Max te zetten. Daarom Herr Dr., moet u ook George Russell niet in huis halen, mocht hij onverhoopt op de markt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overstuur: Herr Dr. Marko, haal de Hulk!