Het laatste formule 1 nieuws

Overveen telt af: spoorbomen in dorp vanaf vanavond voor paar dagen dicht

Overveen telt af: spoorbomen in dorp vanaf vanavond voor paar dagen dicht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Ik vind het allemaal prima, maar ik hoop niet dat de spoorbomen de hele tijd blijven klingelen”, aldus een Overveense. Vanavond om 20.00 uur wordt de spoorwegovergang midden in het dorp tot maandagochtend 05.00 uur afgesloten. Door het dorp razen vanaf morgenochtend twaalf treinen per uur richting Zandvoort.

Winkeliers aan de Bloemendaalseweg reageren verdeeld op de tijdelijke en gedeeltelijke afsluiting van het dorp voor de komende dagen. De één sluit zijn winkel, de ander houdt de deuren geopend.

Tekst loopt door na video Patricia Bervoets werkt in een bakkerij aan de Bloemendaalseweg. Wat er ook gebeurt, Overveen komt niet zonder brood te zitten. “De chauffeurs komen vannacht gewoon het brood brengen en ik open morgenochtend om zeven uur. We gaan het allemaal zien, het is afwachten.” In de bakkerij hoort Bervoets wisselende reacties onder haar klanten over de Formule 1 in Zandvoort. “Veel mensen vinden het leuk en gezellig, anderen maken zich wel druk om het milieu.”

Aan de overkant werkt de Zandvoortse Dionne Paap in een drogisterij. “Er zullen sowieso minder mensen hier komen, omdat alles wordt afgezet. Maar het kan ook niet anders als er twaalf treinen per uur gaan rijden.” Ook zij houdt haar winkel geopend. “Voor de mensen die ons willen bezoeken, staan we paraat.” Haar man is groot Formule 1-fan en zelf kijkt ze er ook erg naar uit.

Twee Haarlemmers stappen midden in het dorp op hun fiets, allebei hebben ze racepetjes op. De bestemming is duidelijk. “We gaan naar Zandvoort en slapen in een strandhuisje de komende nachten. Alle dagen zijn we op het circuit aanwezig. We zijn dus van die mazzelaars die echt om de hoek zitten.” Met een tas gevuld met boodschappen vertrekken ze naar de kust. Morgenochtend zullen waarschijnlijk enkele tienduizenden Formule 1-fans hun voorbeeld volgen.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overveen telt af: spoorbomen in dorp vanaf vanavond voor paar dagen dicht