Het laatste formule 1 nieuws

Overzicht: De Formule 1-coureurs en F1-teams in 2021

Overzicht: De Formule 1-coureurs en F1-teams in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De stoelendans in de Formule 1 leverde volop veranderingen op. Nagenoeg alle teams wisselden van rijders, met uitzondering van Mercedes , Williams en Alfa Romeo. Max Verstappen krijgt in de vorm van Sergio Perez een nieuwe teamgenoot. Hij vervangt Alexander Albon die aan de kant werd geschoven wegens tegenvallende prestaties.

Spraakmakende transfers vinden we bij Ferrari en Aston Martin. Sebastian Vettel verruilt de Italiaanse renstal voor de opvolger van Racing Point en Carlos Sainz maakt de overstap van McLaren naar Ferrari. Zijn zitje bij het Britse team wordt overgenomen door Daniel Ricciardo, die bij Renault vervangen wordt door Fernando Alonso – de Spanjaard keert na twee jaar afwezigheid terug in de Formule 1.

Nieuwkomers zien we ook in de vorm van Mick Schumacher, zoon van F1-legende Michael Schumacher, en Yuki Tsunoda. Schumacher krijgt bij Haas F1 gezelschap van de veelbesproken Nikita Mazepin, die deze winter in opspraak raakte.

Bekijk hieronder het volledige overzicht van alle F1-coureurs en F1-teams voor 2021. De rijders met een * achter hun naam zijn van team gewisseld. De rijders met een (R) achter hun naam zijn nieuw in de sport.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overzicht: De Formule 1-coureurs en F1-teams in 2021