Het laatste formule 1 nieuws

Overzicht: De stand van zaken rond de F1-rechten van Viaplay

Overzicht: De stand van zaken rond de F1-rechten van Viaplay

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ziggo Sport verliest aan het eind van dit seizoen na negen jaar de exclusieve uitzendrechten van de Formule 1 . Formula One Management heeft namelijk een deal gesloten met de Nordic Entertainment Group (NENT), die de races volgend jaar exclusief gaat uitzenden via het platform dat in het buitenland al draait. Formeel heeft NENT nog maar één aankondiging gedaan over de invulling van de nieuwe Nederlandse tak van Viaplay. Dinsdag kwam de bevestiging dat Marco Zwaneveld verantwoordelijk wordt voor de sport van ViaPlay. In de aankondiging, verstuurd door het officiële twitteraccount van NENT , liet het bedrijf weten: “NENT Group heeft Marco Zwaneveld aangesteld als Head of Sports for Viaplay in Nederland. Hij heeft vijftien jaar doorgebracht bij RTL, waar hij verschillende functies vervuld heeft. Marco is verantwoordelijk voor de lokale sportoperaties.” Wie gaat de Formule 1-uitzendingen bij Viaplay doen?

Op het sociale netwerk Twitter zijn verschillende accounts onder de naam Viaplay aangemaakt, maar dit is het werk van zogenaamde trollen. Eerder deze week werd op zo’n account (niet passend in de stijl van andere Viaplay-accounts) ‘aankondigingen’ gedaan van de nieuwe gezichten van Viaplay, maar die tweets zagen er totaal niet betrouwbaar uit (geen persfoto’s en zonder context). De berichten en het betreffende account werden vrij snel daarna verwijderd.

Wilfred Genee, op dit moment het gezicht van voetbalpraatprogramma Veronica Inside, was een van de namen die in verband werd gebracht met een overstap. Nog voordat de eerdergenoemde ‘aankondiging’ online kwam, had Talpa Network-voorman Marco Louwerens bij Shownieuws laten weten dat de geruchten over de overstap van Genee “onzin” zijn. Genee zou recent een nieuw contract bij Talpa Network getekend hebben, een opmaat naar een dagelijkse talkshow met de andere mannen van VI.

Ook over de commentatoren van de nieuwe Formule 1-zender doen veel geruchten de ronde. Ziggo Sport-pitreporter Jack Plooij liet recent in gesprek met deze site weten dat er nog geen gesprekken gevoerd zijn met hem en commentator Olav Mol: “Ik heb geen idee. Ik heb echt geen idee”, vertelde Plooij in gesprek met collega Koen Sniekers . “Zoals we nu hier zitten, met nog zes races te gaan, is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overzicht: De stand van zaken rond de F1-rechten van Viaplay