Het laatste formule 1 nieuws

Overzicht: Hoe presteerden de coureurs en teams dit Formule 1-seizoen?

Overzicht: Hoe presteerden de coureurs en teams dit Formule 1-seizoen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de fraaie zege van Max Verstappen in Abu Dhabi kwam het Formule 1-seizoen 2020 zondag ten einde. Tijd om de balans op te maken: hoe presteerden de coureurs en de teams? Mercedes: eerste, 573 punten

In 82,9 procent van alle ronden die in 2020 zijn verreden, lag er een Mercedes aan de leiding. Dat percentage is vergelijkbaar met 2014, 2015 en 2016, toen de ‘zilverpijlen’ ook zo ontzettend dominant waren. Het technische team in Brackley en Brixworth heeft simpelweg een geweldige combinatie van auto en motor neergezet.

De teamleiding en de coureurs hebben die superioriteit meestal omgezet in klinkende resultaten. Als je zo vaak wint dat mensen het vervelend vinden, doe je iets heel goed. Mercedes heeft de Formule 1 stevig in zijn greep.

Ook voor wereldkampioen Lewis Hamilton (35) is niets dan lof op zijn plaats. De Engelsman reeg de overwinningen en polepositions weer aaneen, brak records en was op weinig fouten te betrappen. Toch hoefde Hamilton dit jaar ‘alleen’ zijn teammaat te verslaan, en dat deed hij glansrijk. Maar meer uitdaging is gewenst.

Valtteri Bottas (31) begon opnieuw vol goede moed aan het seizoen, won de eerste race, maar verloor daarna als vanouds de grip op zijn teamgenoot. De Fin is de ideale tweede man, en functioneerde naar die maatstaf prima. Red Bull Racing: tweede, 319 punten

Red Bull is een topteam met grote ambities en drang om terug te keren naar echt succesvolle tijden. Met dat in het achterhoofd is 2020 weer een mislukt seizoen. De ‘Bulls’ hadden vrij spel achter Mercedes door het wegvallen van Ferrari, maar meer dan dat zat er niet in.

Sinds 2013 is er geen titelwaardige auto meer uit de fabriek in Milton Keynes gerold. Dat de RB16 dat ook niet was, werd al tijdens het eerste weekend in Oostenrijk duidelijk.

Max Verstappen (23) kan ondanks zijn mindere materiaal spreken van een zeer succesvol, maar ook frustrerend jaar. De Limburger is uitgegroeid tot absolute teamleider, die zich op de baan een volwassen coureur toont. Verstappen is zelden meer op foutjes te betrappen en perst ogenschijnlijk alles uit zijn auto. De Nederlander draaide het beste seizoen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overzicht: Hoe presteerden de coureurs en teams dit Formule 1-seizoen?