Het laatste formule 1 nieuws

Overzicht: Wanneer presenteren de Formule 1-teams hun nieuwe bolides voor 2021?

Overzicht: Wanneer presenteren de Formule 1-teams hun nieuwe bolides voor 2021?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is altijd een spannend moment: de launch van een nieuwe Formule 1 -auto. Is de livery veranderd, hoe zien de racepakken van de coureurs eruit en valt er al iets op aan de auto voor die voor het eerst de baan op gaat?

In de aanloop naar het seizoen kondigen de team een voor een aan wanneer ze hun nieuwe auto onthullen. De aankondigen vinden meestal in januari en februari plaats, terwijl de launches zelf vaak in februari en maart zijn. Dit seizoen

Medio februari wachten we nog op vier aankondigingen. Ferrari, Williams, McLaren, Mercedes , AlphaTauri en Alfa Romeo onthulden al wanneer ze hun nieuwe wagen voor het eerst aan de wereld tonen.

De verwachting is dat de overige vier teams ( Red Bull , Aston Martin, Haas en Alpine) snel volgen, al is er bijna ieder jaar wel een team dat tot het laatst wacht.

Ieder jaar worden er ook weer psychologische spelletjes gepeeld met de launchdatum. Zo kun je wachten tot de concurrentie een datum bekend maakt, om vervolgens doodleuk jouw presentatie de dag ervoor te plannen. Of zelfs op dezelfde dag. Definitief ontwerp

Hoewel de kleurstelling vaak wordt onthuld bij een launch van een Formule 1-team, is meestal niet de definitieve auto te zien. Waarom zou je namelijk de concurrentie wijzer maken voordat je de wagen überhaupt hebt getest? Details op de vleugels ontbreken bijvoorbeeld of de side-pods en andere slimmigheden zijn weggelaten.

Daarnaast is de auto vaak ook gewoon nog niet definitief. De pre-season test in Bahrein kan teams weer nieuwe antwoorden geven.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Overzicht: Wanneer presenteren de Formule 1-teams hun nieuwe bolides voor 2021?