Het laatste formule 1 nieuws

Paaspop verbijsterd dat Formule 1 wel mag doorgaan

Paaspop verbijsterd dat Formule 1 wel mag doorgaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De organisatie van Paaspop is “in mineurstemming” dat het festival volgende maand niet kan doorgaan. Vooral het feit dat de Formule 1 in Zandvoort wel verreden mag worden met publiek en dat voetbalstadions alweer een poos gevuld zijn met supporters is moeilijk te begrijpen voor het team.

“Het lijkt wel alsof de evenementensector als symbool wordt gebruikt om het besmettingsgetal laag te houden”, zegt festivalbaas Peter Sanders, doelend op het feit dat er al sinds vorig jaar geen festivals mogen worden georganiseerd, tegen het ANP. “We zijn echt compleet verbijsterd dat het weer niet doorgaat. We ontvangen 35.000 bezoekers per dag, dat zijn er minder dan dat ik heb zien zitten bij PSV. Bij de Formule 1 zeggen ze nu dat maar een deel van de volledige capaciteit van bezoekers mag komen, maar het zou me niks verbazen dat straks iedereen weer welkom is.”

Paaspop zou eigenlijk – zoals gebruikelijk – worden gehouden in april, maar werd eerder dit jaar verplaatst naar 3 tot en met 5 september. “Dat vonden we een briljante zet. We konden daardoor rustig gaan opbouwen en plannen en gingen er echt van uit dat we wel mochten. We hadden dit echt niet verwacht.”

Wat de financiële impact gaat zijn van de afgelasting en welke kosten kunnen worden verhaald bij het garantiefonds, weet Sanders nu nog niet. “Dat moeten we nog even afwachten. Eerst moeten we dit allemaal laten bezinken.” ANP

Er is te weinig kennis uit de praktijk op het minister van VWS, vindt Ernst Kuiper. ‘Ik denk niet dat de de dingen anders waren verlopen met een arts op die positie. En ik weet ook dat Hugo de Jonge op veel plekken zijn licht opsteekt. Maar het zou wel helpen als er op belangrijke posities op het ministerie mensen zouden zitten die ooit aan een bed hebben gestaan.”

Arts Marcel Levi heeft zich al gekandideerd. En Kuiper wil ook graag, zegt hij tegen De Volkskrant..

‘Ik ken Marcel goed, wij zouden daar allebei geschikt voor zijn. We hebben geen politicologie of bestuurskunde gestudeerd, we zijn nooit wethouder geweest, nooit bestuurlijk assistent van een minister, dus we hebben de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Paaspop verbijsterd dat Formule 1 wel mag doorgaan