Het laatste formule 1 nieuws

Palmer: 'Hamilton realiseerde zich niet dat hij de verkeerde knop indrukte'

Palmer: ‘Hamilton realiseerde zich niet dat hij de verkeerde knop indrukte’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de GP van Baku maakte Lewis Hamilton een faliekante blunder toen hij tijdens de herstart zijn voorwiel blokkeerde en rechtdoor schoot. In zijn analyse voor Formule 1 legt Jolyon Palmer uit wat er mis ging.

Het was verrassend dat Lewis Hamilton tijdens de GP van Baku alsnog erin slaagde om zich voor de twee Red Bull’s te kwalificeren, zo is ook voormalig F1-coureur Jolyon Palmer van mening. Met zijn rivaal Max Verstappen uit de race was dit de kans voor Hamilton om grote punten te pakken. Hoe kan het dan toch fout gaan?

“Als de lichten aangaan, zie je dat er iets mis is met de Mercedes. Je ziet enorme rookpluimen uit de Mercedes komen. De voorremmen zijn gloeiend heet en het lijkt wel of ze in brand gaan vliegen. Je kunt hier mee wegkomen. Hamilton heeft een enorme temperatuur door zijn voorste remmen gejaagd en daardoor roken ze hevig. Maar zodra de auto op racesnelheid komt, koelen ze af, stroomt er lucht door en komt het weer goed. Maar het laat zien hoeveel temperatuur Hamilton door de voorste remmen heeft gejaagd,” vertelt Palmer in zijn analyse. Magic button van Mercedes

“Maar het is een geweldige start van Hamilton, de rook is meteen weg en hij geraakt aan de binnenkant van Perez. Hier lijkt het werk gedaan.” Een grote kans voor Hamilton om Perez in te halen voor de eerste plek, maar het gaat mis. Palmer vervolgt: ”Om een diagnose vast te stellen moeten we aan boord gaan en kijken wat er aan de hand is. Je kan zien dat Lewis start met zijn linkerhand bovenop het stuur. Dat is niet gebruikelijk. Je moet het vasthouden met je duimen door de gaten van het stuur. Om zoveel temperatuur aan de voorkant te krijgen, heeft Mercedes een zogenaamde magische knop. Deze knop zorgt ervoor dat er wordt geremd aan de voorkant. Het genereert een enorme remtemperatuur en de reden dat Mercedes dit doet, is voor de bandentemperatuur.”

Mercedes heeft wel vaker moeite met het opwarmen van hun voorste banden en daarom hebben ze de speciale knop ontworpen. Deze ‘magic […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Palmer: ‘Hamilton realiseerde zich niet dat hij de verkeerde knop indrukte’