Het laatste formule 1 nieuws

Paniek in de paddock: ‘Dit toont aan dat we op het randje zitten met triple headers’

Paniek in de paddock: ‘Dit toont aan dat we op het randje zitten met triple headers’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grote vertragingen in Mexico met het vrachttransport voor de Formule 1 zorgden voor grote zorgen in de paddock. Geen motoren, gereedschap en sommige teams konden zelfs hun garage nog niet eens inrichten op donderdag. “Dit toont aan dat we echt op het randje zitten met triple headers”, meent AlphaTauri-manager Graham Watson.

Het aanzien van de pitstraat op donderdag was opzich niet vreemd. De grote boxen voor de garage met daarin onderdelen, gereedschappen, kleding: eigenlijk alle spullen die teams nodig hebben voor hun weekend. Wat niet klopt aan het beeld is dat het dus donderdag is, op dat moment in het raceweekend zou er volop bedrijvigheid rondom de auto’s moeten zijn. De monocoques staan dan op de bok, motoren worden getest en de fans mogen kort een blik werpen in de garages.

Lees ook: Verstappen kiest bij titel voor #1: ‘Goed voor merchandise’

Boosdoener is de mist, in Mexico-Stad gold er lange tijd een landingsverbod waarna eerst de vertraagde lijnvluchten ingehaald moesten worden. Valtteri Bottas arriveerde daardoor bijvoorbeeld te laat op Interlagos voor zijn perssessie Vrachtvliegtuigen waren als laatste aan de beurt, twee van de zes F1-vliegtuigen van DHL stonden lang aan de grond. En toen ze eenmaal mochten vliegen, moesten ze een tussenstop in Miami maken omdat de piloten aan hun urentax zaten. Daardoor kwamen onderdelen pas woensdagmiddag of zelfs donderdagochtend aan op Guarulhos, het vliegveld van São Paulo. BSR Agency Nu is de paddock vaak al geen rustige plek, er is altijd rumour. Toch is er op donderdagmiddag stress voelbaar, druk getelefoneer. Sommige personeelsleden lopen er zelfs een beetje verloren bij want het heeft niets te doen. Bij AlphaTauri wordt er plots hard gelachen en fistpumps uigedeeld. “Hij is binnen!” Teammanager Graham Watson licht toe: “We hebben geluk gehad ten opzichte van andere teams. We kregen het grootste deel van onze vracht gistermiddag binnen, wel later dan normaal overigens.” Maar onze motoren nog niet, die zijn net aangekomen.” Toch heeft ook Watson zorgen, met name over Yuki Tsunoda’s motor.

“Hij begon de race vorige week in Mexico met een nieuwe motor maar de wedstrijd duurde niet lang. Na afloop […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Paniek in de paddock: ‘Dit toont aan dat we op het randje zitten met triple headers’