Het laatste formule 1 nieuws

Patrick geniet van titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton: "Wakkert interesse in F1 aan"

Patrick geniet van titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton: “Wakkert interesse in F1 aan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen versus Hamilton Danica Patrick reed lange tijd in de befaamde Amerikaanse raceklasses IndyCar NASCAR en won zelfs als eerste vrouw een race in de eerstgenoemde competitie. Ze geniet inmiddels ook veel meer van de Formule 1, door toedoen van de spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton .

Danica Patrick won als eerste vrouw een race in de IndyCar en reed daarnaast in de NASCAR. De 39-jarige oud-coureur reed zo’n 350 races bij elkaar in beide klassen en weet dus wel wat motorsport inhoudt. Ze geniet dan ook met volle teugen van het gevecht tussen de twee titelkandidaten. Volgens haar zorgen de twee concurrenten voor een zeer spannend seizoen, waardoor voor haar als Amerikaan de interesse in Formule 1 groeit. Meer interesse

Formule 1 is lang niet altijd even populair onder de Amerikanen. Zij kijken liever naar een van de Amerikaanse racecompetities. Patrick geniet wel van het huidige seizoen en stipt belangrijke verschillen aan. “Ik vind het echt cool en het wakkert mijn interesse aan om meer naar Formule 1 te kijken, omdat er iets is om naar te kijken. Als ik F1, IndyCar en NASCAR beschrijf, dan lijkt het in F1 te draaien om de constructeurs”, zegt ze tegenover Sky Sports . Geen vanzelfsprekend seizoen

Ze vervolgt haar betoog. “Iedereen valt zo ongeveer op zijn plek en gaat dan racen, terwijl men in de IndyCar wat meer door elkaar gemixt is en er meer wordt ingehaald. Het is daarom geweldig dat het dit jaar niet gewoon weer een vanzelfsprekend seizoen is, dat er twee teams in gevecht zijn. Dat is cool, want je hoeft je geen zorgen te maken over teamorders of soortgelijke shit. Je krijgt gewoon het gevecht tussen het duo”, besluit ze. Pakt Verstappen dit jaar de wereldtitel?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Patrick geniet van titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton: “Wakkert interesse in F1 aan”