Het laatste formule 1 nieuws

Pech en podiums wisselen elkaar af voor Verstappen op Silverstone

Pech en podiums wisselen elkaar af voor Verstappen op Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Max Verstappen voor het eerst in een Formule 1 auto op Silverstone rondreed, vertegenwoordigde hij nog de kleuren van Toro Rosso. In 2015 beleefde hij zijn eerste Grand Prix van Groot-Brittannië, maar een erg succesvol debuut op een van de oudste Formule 1-circuits ter wereld werd het niet.

Verstappen kwalificeerde zich als dertiende terwijl zijn toenmalige teamgenoot Carlos Sainz Q3 haalde en zich naar P8 trainde. In de race op zondag ging het niet veel beter met de Nederlander. Hij spinde in ronde drie al van de baan: einde race.

Een jaar later zat Verstappen ondertussen al bij grote broer Red Bull . Zijn eerste race op Silverstone voor zijn nieuwe team verliep een stuk succesvoller. De Nederlander kwalificeerde zich keurig op P3 achter de ongenaakbare Mercedes sen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Tijdens de race wist hij zich zelfs – mede dankzij een versnellingsbakprobleem van Rosberg – tussen hen in te wurmen om uiteindelijk met P2 zijn eerste podium in Groot-Brittannië te pakken achter winnaar Hamilton.

Helaas kon Verstappen dat momentum het jaar daarop niet vasthouden. In 2017 kwalificeerde hij zich als vijfde en in de race finishte hij op P4 ruim achter Kimi Raikkonen en voor Daniel Ricciardo een beetje in niemandsland. Het bleek een voorbode van een nog slechtere race het jaar daarop. Touché met Vettel en sportieve revanche

In 2018 startte Verstappen net als het jaar ervoor vanaf P5, maar in de race moest hij na 46 ronden opgeven door een probleem met zijn remmen. Omdat hij al meer dan 90 procent van de raceafstand had afgelegd werd hij officieel nog wel als vijftiende geklasseerd, maar daar kocht hij natuurlijk niks voor.

2019 moest een revanche worden, maar draaide ook een beetje uit op een pechrace. Verstappen kwalificeerde zich als vierde en zakte op zondag uiteindelijk terug naar P5 na een touché met Sebastian Vettel van Ferrari. De Duitser probeerde hem in te halen, maar knalde vol achterop de Red Bull waarna beide auto’s in de grindbak schoven. Verstappen en Vettel konden door, maar hun race was wel verpest.

Dan tot slot vorig jaar, een herhaling van Verstappens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pech en podiums wisselen elkaar af voor Verstappen op Silverstone