Het laatste formule 1 nieuws

Per 25 september einde aan 1,5-meterregels, corona-app verplicht in horeca

Per 25 september einde aan 1,5-meterregels, corona-app verplicht in horeca

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Demissionair premier Mark Rutte arriveert bij het Catshuis. Een deel van het kabinet vergaderde zondag urenlang in het Catshuis, de ambtswoning van de premier, met leden van het Outbreak Management Team over de mogelijke gevolgen van nieuwe versoepelingen in het coronabeleid. Het kabinet ziet dat de samenleving hiernaar hunkert, maar wil voorkomen dat een eventuele stijging van het aantal besmettingen in het najaar tot een nieuwe piekbelasting van de ziekenhuizen leidt. Daar is ‘de rek eruit’, heet het.

Besloten is daarom dat de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer voorlopig gehandhaafd blijft. In culturele instellingen (theater, concertzaal, bioscoop) zal gevraagd worden naar een vaccinatiebewijs in de coronacheckapp. Musea blijven daar, als ‘doorstroomlocaties’, mogelijk van uitgezonderd. Het bewijs moet nu al getoond worden bij professionele sportwedstrijden.

De 1,8 miljoen niet volledig gevaccineerde Nederlanders moeten een testbewijs tonen als zij culturele uitingen willen bijwonen. Testen blijft gratis. Het eerdere idee om een eigen bijdrage van 7,50 euro te vragen, is van tafel. Ook in de horeca moet naar een qr-code worden gevraagd om toegang te krijgen. Koninklijke Horeca Nederland liet vorige week al weten het problematisch te vinden om ‘politieagent’ te moeten spelen en kondigde een kort geding aan. Nachthoreca is nog altijd niet mogelijk tussen middernacht en ’s ochtends zes uur.

Over grote evenementen, waar mensen door elkaar lopen, is nog geen definitief besluit genomen. De evenementenbranche demonstreerde zaterdag in tien gemeenten voor verdere heropening van de sector. Volgens de organisatie, Unmute Us, waren 150 duizend demonstranten op de been. Gemeenten en politie schatten dat aantal lager in, maar enkele tienduizenden waren het er zeker. Zij vinden het oneerlijk dat festivals niet mogelijk zijn, terwijl vorig weekend wel drie keer 70 duizend mensen naar de Formule 1-races in Zandvoort konden. Volgens de overheid kon dat, omdat toeschouwers een zitplaats hadden.

De anderhalvemetermaatregel werd eind maart 2020 afgekondigd als belangrijkste wapen tegen de pandemie, naast handen ‘stuk’ wassen en thuisblijven bij klachten. Daar kwamen dit jaar de verschillende vaccins bij, die als uitweg uit de coronacrisis gelden. De Jonge zei eerder dat 85 procent van de volwassen Nederlanders een eerste prik heeft gekregen. Maar hij wees […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Per 25 september einde aan 1,5-meterregels, corona-app verplicht in horeca