Het laatste formule 1 nieuws

Perez: "Dat zal voor altijd mijn favoriete Formule 1-team zijn"

Perez: “Dat zal voor altijd mijn favoriete Formule 1-team zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez reed in tien jaar Formule 1 achtereenvolgens voor Sauber, McLaren en Force India/Racing Point. Volgend jaar voegt hij er in de vorm van Red Bull een vierde renstal aan toe. Op papier lijkt hij daar de beste kansen op succes tot dusver te maken, maar de liefde voor dat team zal naar eigen zeggen nooit zo groot worden als voor zijn vorige werkgever.

“Racing Point (volgend jaar Aston Martin, red.) zal voor altijd mijn favoriete Formule 1-team blijven”, zo wordt Perez geciteerd door het Duitse Speedweek . “Dat team heeft altijd alles gegeven en ook hemel en aarde bewogen voor mij.”

Ondanks dat hij redelijk makkelijk aan de kant werd geschoven toen Sebastian Vettel zich op de rijdersmarkt meldde, kijkt hij zeer goed terug op zijn tijd bij en met het team: “Ik zal altijd trots blijven op ‘mijn jongens’. Dat ik hun banen heb kunnen redden toen het team in 2018 werd overgenomen, was het resultaat van één van de beste beslissingen uit mijn leven.”

Toen Force India in 2018 in geldnood verkeerde, was het Perez die het team onder curatele liet stellen, voordat het team echt failliet zou gaan. Het maakt dat het team vandaag de dag nog actief is en nog altijd competief is. Hij hoopt het team in competitieverband dan ook nog vaak op de baan tegen te komen.

“Ik kijk er naar uit om jullie in de toekomst grote successen te zien vieren, want de toekomst voor jullie ziet er rooskleurig uit”, zo richt hij zich direct tot zijn voormalig werkgever.

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton . Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez: “Dat zal voor altijd mijn favoriete Formule 1-team zijn”