Het laatste formule 1 nieuws

Pérez gaat all-in voor Red Bull: "Ik werk hard, ben niet op vakantie geweest"

Pérez gaat all-in voor Red Bull: “Ik werk hard, ben niet op vakantie geweest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Checo Pérez Sergio Pérez heeft er de afgelopen maanden alles aan gedaan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor zijn eerste seizoen bij Red Bull Racing . De 31-jarige heeft geen vakantie opgenomen en heeft veel tijd doorgebracht in de fabriek.

Aankomend seizoen mag Sergio Pérez uitkomen voor het team van Red Bull Racing. Dit is een bijzondere stap voor de Mexicaanse coureur, aangezien hij nooit eerder een échte kans heeft gehad bij een top team. Hij is dan ook vastberaden om er een groot succes van te maken. Afgelopen week mocht Pérez voor het eerst instappen in zijn nieuwe kantoor. Op woensdag mocht hij aan de slag met de RB15 en een dag later in de RB16B. De Red Bull-coureur wil nog geen conclusies trekken, maar heeft zeker wel genoten. “Het was maar een filmdag, dus het ging vooral om het leren kennen van de auto, de processen en alles eromheen. Maar ik kon al voelen dat de auto een goed potentieel had,” wordt Pérez geciteerd door Speedweek .

Artikel gaat verder onder video Het contract van Pérez werd pas na afloop van het Formule 1-seizoen van 2020 in orde gemaakt, waardoor er pas heel laat duidelijk was voor de Mexicaanse coureur. “Het was erg hectisch,” bevestigt hij dan ook. “Het contract is relatief laat getekend, maar mijn motivatie is echt enorm groot. Ik werk hard, ben niet op vakantie geweest en probeer zo fit mogelijk te zijn.” De 31-jarige benadrukt dat hij veel tijd met zijn ingenieurs heeft gespendeerd, in de hoop dat hij dalijk helemaal op de hoogte is tegen de tijd dat hij mag testen in Bahrein.

De Formule 1 heeft voor het aankomende seizoen een recordaantal van maar liefst 23 Grands Prix op de kalender staan. Veel coureurs hebben de afgelopen maanden dan ook geklaagd dat ze dit een te hoog aantal vinden en dat het oneerlijk is om dit van de personeelsleden te eisen. Het aankomende jaar zal Pérez dus nauwelijks tijd hebben voor vakantie, maar dat vindt hij zelf nog niet eens zo erg. “Natuurlijk is het seizoen lang. Maar zoals ik al […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pérez gaat all-in voor Red Bull: “Ik werk hard, ben niet op vakantie geweest”