Het laatste formule 1 nieuws

Perez: ''Hij is heel direct en daar heb ik veel respect voor''

Perez: ”Hij is heel direct en daar heb ik veel respect voor”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez heeft zijn eerste paar races voor Red Bull Racing erop zitten. De Mexicaan moet nog even wennen aan de wagen, maar voelt zich al wel thuis binnen het team. De band met Helmut Marko noemt Perez ook speciaal.

Bij Red Bull en AlphaTauri krijgen coureurs altijd te maken met Helmut Marko. De topman van Red Bull scout talenten en begeleidt ze naar de top. Dit doet hij echter op zijn eigen unieke wijze. Marko durft jonge talenten een kans te geven, maar schroomt niet om het ze te vertellen als het helemaal niks was. Datzelfde ervaart ook Perez. Perez waardeert Marko

‘’Hij vertelt me altijd wat hij denkt. Als je het goed hebt gedaan, dan zegt hij dat tegen je. En als je het slecht hebt gedaan, dan zegt hij dat tegen je. En niet alleen tegen jou, maar ook naar buiten toe, tegen de media. Hij is heel direct en daar heb ik veel respect voor, want dat soort mensen kom je in de Formule 1 niet vaak tegen’’, zegt Perez tegen Motorsport.com .

‘’Volgens mij hebben we een goede relatie met elkaar. We leren elkaar steeds beter kennen. Normaal gesproken bellen we na de race met elkaar en dan vertelt hij me of ik het slecht heb gedaan of niet.’’ Perez wil winnen

Perez heeft in de eerste drie races vlagen laten zien van zijn talent. In Bahrein reed hij een fenomenale inhaalrace van achteraan de grid, en in Imola stond hij voor Max Verstappen op de startgrid door een sterke kwalificatie. De Mexicaan moet het nu echter nog voor elkaar krijgen om dat hoge niveau een heel weekend te halen.

‘’Het is nog steeds vroeg in het seizoen, ik zal geduldig moeten zijn. Over tien races weet ik precies waar ik sta en wat mijn kansen zijn in het kampioenschap. We zitten nog maar aan het begin en het heeft geen zin nu om alles te gaan overanalyseren. Formule 1-seizoenen duren behoorlijk lang. Het gaat niet om hoe je begint, maar om hoe je eindigt in Abu Dhabi’’, besluit Perez.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez: ”Hij is heel direct en daar heb ik veel respect voor”