Het laatste formule 1 nieuws

Perez: "Ik dacht: 'Dit lijkt in de verste verte niet op de Formule `'"

Perez: “Ik dacht: ‘Dit lijkt in de verste verte niet op de Formule `'”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez is momenteel aan zijn elfde Formule 1-seizoen bezig en behoort daarmee tot de meest ervaren coureurs op de grid. In de week van zijn thuisrace in Mexico vertelt de Red Bull Racing-coureur over zijn weg naar de top, die vaak onzeker is geweest.

Zijn carrière als coureur begon serieuze vormen aan te nemen toen hij als tiener naar Europa verhuisde. Helemaal alleen kwam hij aan in een hotel aan de snelweg, waar voornamelijk vrachtwagenchauffeurs overnachtten. “Het stond vol met vrachtwagens. De chauffeurs sliepen daar een paar uur en gingen dan weer verder” , begint Perez zijn verhaal. Verhuizing naar Europa leek deceptie voor Perez

“Ik dacht: ‘Dit is geen Formule 1. Het lijkt in de verste verte niet op de Formule 1’”, vervolgt hij. De Mexicaan kende een moeilijk begin, waarin hij kampte met heimwee en een taalbarrière. “Ik was helemaal alleen en was heel eenzaam. Ik speelde vier weken lang alleen maar computerspelletjes.”

Veel meer had hij naar eigen zeggen niet te doen. “Ik had geen telefoon en geen internet” , gaat de Red Bull-coureur verder. Later kreeg hij van zijn teameigenaar het aanbod om in zijn restaurant te komen wonen, wat voor de coureur al een hele verbetering betekende. “Ik had wel de hele tijd honger omdat het naar eten rook, dus de kok was niet zo blij dat ik daar woonde” , grapt de Mexicaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez: “Ik dacht: ‘Dit lijkt in de verste verte niet op de Formule `'”