Het laatste formule 1 nieuws

Perez in extase na eerste kennismaking met een Red Bull-bolide

Perez in extase na eerste kennismaking met een Red Bull-bolide

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Weliswaar was het de RB15 uit 2019 waarmee Sergio Perez op dinsdag Silverstone onveilig mocht maken, toch voelde het heel goed om eindelijk in een Red Bull -bolide te hebben gereden. Na afloop van zijn filmdag, gedurende welke hij 100 kilometer af mocht leggen, glunderde hij van geluk.

“Het was geweldig”, vertelt hij nog steeds zichtbaar genietend. “Om te zien dat mijn naam op de Red Bull-bolide staat, is heel speciaal. Het is zeker een droom die uitkomt. We hebben al heel veel werk verricht in de simulator om op die manier bekend te raken met de wagen. Ik ben tevreden over de progressie die we hebben geboekt, zeker wat betreft het comfortabeler voelen in de wagen.”

“Alles aan deze bolide is anders”, vervolgt de Mexicaan, die de vorige zeven seizoenen voor Force India / Racing Point uitkwam. “Het is natuurlijk nog steeds een Formule 1-bolide, maar de zitpositie is anders. Het stuur, de remmen, de knoppen, de procedures, de motor, de koppeling, zoveel dingen zijn er anders. Maar ik voel dat er heel veel potentie is bij dit team.”

Op woensdag zal de nieuwe wagen van Red Bull, de RB16B, het asfalt opgaan op Silverstone. Check hieronder de foto’s van Perez’ eerste Red Bull-uitje op het circuit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez in extase na eerste kennismaking met een Red Bull-bolide