Het laatste formule 1 nieuws

Perez lovend over Verstappen: "Hij rijdt al het hele jaar lang foutloos"

Perez lovend over Verstappen: “Hij rijdt al het hele jaar lang foutloos”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door een prachtige triomftocht in de straten van Monaco wist de Nederlander de leiding in het WK af te pakken van Lewis Hamilton. Omdat Mercedes een complete off-day kende en Sergio Perez zich door een strakke pace te rijden drie plaatsen goed maakte tijdens de pitstops, heeft het team van Verstappen ook in het constructeurskampioenschap goede zaken gedaan en de leiding overgenomen.

Perez was na afloop logischerwijs blij met zijn race toen hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 verscheen. “Ik ben tevreden met het resultaat, maar als we aan het einde van het seizoen in Abu Dhabi zijn, zal niemand zich deze race van mij herinneren. Het is een lang seizoen. Het gaat erom dat we de slechte dagen minimaliseren.”

“Deze zondag hebben we het geweldig gedaan met mijn strategie. We hebben heel goed gecommuniceerd, gepusht wanneer dat nodig was. Mijn complimenten aan het team.”

Een derde plaats zat er net niet in voor de Red Bull -coureur. “Het was heel close met Lando (Norris, red.), maar een inhaalactie op dit circuit neemt natuurlijk heel veel risico met zich mee. In de titelstrijd was dit een hele belangrijke dag en het laat zien dat de pace op zondag er bij mij gewoon is. Ik moet alleen de zaterdagen nog beter maken.”

Terwijl Perez enkele plaatsen goed maakte, reed zijn teamgenoot, Max Verstappen , feilloos naar de overwinning. Volgens de Mexicaan heeft de Nederlander aan de andere kant van de Red Bull-garage niet voor het eerst dit jaar een perfect Grand Prix-weekend afgewerkt. “Hij heeft een fantastisch weekend achter de rug. Hij heeft geen stap fout gezet, maar dat heeft hij eigenlijk het hele jaar nog niet gedaan.”

“En dat terwijl andere coureurs wel fouten maken”, zo vervolgt hij. “Ook in deze race was dat weer het geval. Max is echt heel goed bezig en rijdt op een heel, heel hoog niveau”, zo sluit hij lovend af.

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez lovend over Verstappen: “Hij rijdt al het hele jaar lang foutloos”