Het laatste formule 1 nieuws

Perez niet succesvol in Mexico: Wint hij bij Red Bull wel het duel van Verstappen?

Perez niet succesvol in Mexico: Wint hij bij Red Bull wel het duel van Verstappen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez reed al vijf keer een Grand Prix in eigen land, maar dit jaar heeft de Mexicaan voor het eerst een racewinnende wagen tot zijn beschikking. Kan Perez pieken in eigen land of ligt het Autódromo Hermanos Rodríguez de Red Bull-coureur helemaal niet? Terugkeer naar Mexico

In 2015 keerde de Grand Prix van Mexico terug op de Formule 1-kalender. Het land organiseerde in 1992 voor het laatst een GP, maar toen was Checo nog maar twee jaar oud. De Mexicaan was dan ook blij dat de F1 terugkeerde naar zijn eigen land, maar een heel groot succes werd het nog niet. Perez stond voor Force India en Racing Point zeven keer op het podium, maar in eigen land kreeg hij dat niet voor elkaar.

Tijdens de eerste editie in 2015 kwam er veel aandacht voor Perez en misschien werkte dat wel in zijn nadeel. In de kwalificatie behaalde hij een negende plek, waarmee hij maar nipt sneller was dan teamgenoot Nico Hulkenberg. Ondanks uitvalbeurten van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen namens Ferrari, eindigde Perez op een achtste plek. Eén positie voor Max Verstappen en één plek achter zijn teamgenoot.

In 2016 is de ergste druk wel van de ketel voor Perez, maar heeft hij weer moeite om het maximale uit de wagen te halen. Op zaterdag is hij in Q2 een halve seconde trager dan Hulkenberg. De Duitser gaat in Q3 uiteindelijk door voor een zesde startplek, Perez moet genoegen nemen met een P12. Hij knokt zich in de wedstrijd terug naar een punt, maar Hulkenberg eindigt op P7 bijna twintig seconden voor hem. Wel de kopman, niet de snelste in Mexico

Het beeld is vreemd, want over het hele seizoen is Perez beter dan Hulkenberg. De Duitser is gemiddeld wel sneller in de kwalificatie, maar op zondag scoort Perez de meeste punten. In 2015 en 2016 eindigt hij voor zijn teamgenoot in het klassement. De Mexicaan eindigt in die twee jaar zelfs drie keer op het podium, iets wat Hulkenberg nooit zal lukken.

In 2017 wordt die trend ook met een nieuwe teamgenoot doorgetrokken. Esteban Ocon is over een heel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez niet succesvol in Mexico: Wint hij bij Red Bull wel het duel van Verstappen?