Het laatste formule 1 nieuws

Pérez: 'Om Max bij te benen moet ik boven mezelf uitstijgen, dat ga ik doen'

Pérez: ‘Om Max bij te benen moet ik boven mezelf uitstijgen, dat ga ik doen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Pérez Red Bull Content Pool “Samen moeten we er dit jaar het maximale uithalen. Als de auto goed genoeg is voor de wereldtitel, dan moeten we die grijpen. Is dat te hoog gegrepen? Dan gaan we voor het optimale resultaat.”

Aldus Sergio Pérez. De nieuwe teamgenoot van Max Verstappen presenteert zich bij Formule 1-team Red Bull Racing overduidelijk als teamspeler. “Dit is de kans van mijn leven. Misschien wel de laatste. Ik doe er alles aan om die niet te verknallen.” Niet eenvoudig naast Verstappen

De 31-jarige Mexicaan beseft dat hij aan een uitdagende klus begint. Verstappen declasseerde de afgelopen seizoenen zijn voormalige teamgenoten Pierre Gasly en Alex Albon en was daarvoor ook al Daniel Ricciardo en Carlos Sainz de baas.

En nu is het de beurt aan Pérez, die is ingehuurd omdat Red Bull in de eigen kweekvijver geen geschikte vervanger aan de haak kon slaan om de afgeserveerde Albon te vervangen. Sergio Pérez en Max Verstappen Red Bull Content Pool Pérez weet wat hem te doen staat. “Samen met Max de aanval openen op Mercedes. Ik hoop echt dat we het gat kunnen dichten. Onze motorleverancier Honda heeft keihard gewerkt en ik voel na een paar rondjes al dat de auto potentie heeft.”

“Of het genoeg is? Het is nog te vroeg voor conclusies, maar ik verwacht een opwindend jaar.”

Voor Verstappens kersverse teamgenoot kan het Formule 1-seizoen niet snel genoeg beginnen. “Ik sta te popelen. Eind vorig jaar bereidde ik me voor op een sabbatical omdat mijn team Racing Point een andere coureur (viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, red.) contracteerde. Daarna won ik verrassend mijn eerste grand prix en nu ga ik het hele jaar om podiumplekken vechten.”

Zijn eerste F1-zege, eind vorig jaar bij de GP van Sakhir , heeft Pérez een extra boost gegeven. “Ik wist dat ik het in me had, maar als het dan eindelijk lukt, geeft dat een stoot zelfvertrouwen. Een ontlading.” 2020: Pérez viert zijn zege bij de GP van Sakhir “Zo’n eerste zege is mega verslavend. Ik wil meer en ben supergemotiveerd. Dit team is zo gedreven. De fabriek en de mentaliteit zijn indrukwekkend. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pérez: ‘Om Max bij te benen moet ik boven mezelf uitstijgen, dat ga ik doen’