Het laatste formule 1 nieuws

Perez onder de indruk van Red Bull: "Ik raak steeds meer gewend"

Perez onder de indruk van Red Bull: “Ik raak steeds meer gewend”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Perez – wintertest 2021 – dag 2 Sergio Perez stapte gisteren voor de eerste keer in de RB16B tijdens een officiële Formule 1 -sessie. Het werd een dag die hij niet snel zal vergeten. De Mexicaan reed in 117 ronden en werkte samen met het team aan de longruns en de hardere Pirelli-banden, de C2. In de loop van de middag werd Checo even buitenspel gezet door een probleem met de linker motorkap van zijn auto, maar na snelle reparaties was hij al snel weer op weg.

“Het was geweldig om een ​​volledige testdag te doen in de RB16B en hoewel de omstandigheden daar erg lastig zijn, hebben we veel werk verzet en er staat nog veel ontwikkeling op stapel. Het is geweldig om met het team samen te werken en ik raak steeds meer gewend aan dingen – ik voel het potentieel al. Ik heb morgen nog ochtend een in de auto, dus ik kijk er naar uit om nog wat ronden te rijden”, aldus de 31-jarige Red Bull-coureur op zaterdag.

De focus lag niet alleen op de longruns . Ook de bijbehorende pitstops – iets waar Red Bull heer en meester is qua snelheid – uitvoerig geoefend. “Sergio heeft vandaag een volledige racesimulatie doorstaan, inclusief pitstops, wat erg nuttig voor hem was, aangezien hij nog meer instapt bij het team en op de hoogte is van al onze procedures”, aldus hoofd race-engineer Guillaume Rocquelin.

“We hadden een paar kleine problemen – niets enorms en het had geen invloed op ons programma, dus in zekere zin zijn dit dingen waarover je tijdens het testen wilt weten. Die probleempjes terzijde, het was weer een solide dag. Het is duidelijk dat we niet op snelle rondetijden hebben gejaagd en maar één van de hardere banden hebben gebruikt, dus er zijn geen echte conclusies te trekken uit de algemene tijdregistratie. Al met al twee goede dagen en hopelijk sluiten we morgen de test af met weer een productieve dag.”

De derde testdag begint zondagochtend om 08:00 uur. In de ochtendsessie komt Sergio Perez weer in actie en vanmiddag […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez onder de indruk van Red Bull: “Ik raak steeds meer gewend”