Het laatste formule 1 nieuws

'Perez op weg naar Red Bull Racing voor F1-seizoen 2021'

‘Perez op weg naar Red Bull Racing voor F1-seizoen 2021’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez lijkt vrijdag aangekondigd te worden als Red Bull Formule 1-coureur naast Max Verstappen in 2021, zo meldt het Zwitserse Speedweek.

Perez lag lange tijd in de weegschaal met Nico Hulkenberg als mogelijke vervanger van Alexander Albon, die in zijn eerste volledige seizoen als racer bij de hoofdmacht van Red Bull nooit echt kon overtuigen. Daarentegen leverde Perez bij Racing Point wellicht zijn beste seizoen in tien jaar Formule 1 af, dat de 30-jarige Mexicaan bekroonde met een stuntzege in Sakhir.

Na veel speculatie werd bekend dat Red Bull op vrijdag de identiteit van Verstappens teamgenoot voor het F1-seizoen 2021 bekend zou maken. Volgens Speedweek , dat in handen is van Red Bull en dus doorgaans goed is ingelicht over de verrichtingen van het team, is de keuze uiteindelijk op Perez gevallen.

Perez eindigde dit seizoen als vierde in de WK-stand met 135 verzamelde punten. Dat zijn er 30 meer dan Albon, die als Red Bull-coureur pas zesde werd. De man uit Guadalajara pakte in zijn loopbaan, die hij tot dusver afwerkte bij Sauber, McLaren, Force India en Racing Point, al tien podiums, steeds met minderwaardig materiaal maar met een uitgekiende strategie en goede bandenbehandeling. Lees ook:

Interview Jos Verstappen: Kansen in 2021, docu en Le Mans met Max? Coronel: “Red Bull moet voor Perez gaan als teamgenoot Verstappen” VIDEO: Tom Coronel legde de meerwaarde van Perez eerder deze week uit

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Perez op weg naar Red Bull Racing voor F1-seizoen 2021’