Het laatste formule 1 nieuws

Pérez optimistisch: 'Zie geen reden waarom ik niet vaker zo kan presteren'

Pérez optimistisch: ‘Zie geen reden waarom ik niet vaker zo kan presteren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Pérez ziet dat het eindelijk begint te lopen bij zijn nieuwe werkgever Red Bull Racing . De 31-jarige coureur rijdt dit seizoen voor het eerst naast Max Verstappen en boekte in Bakoe zijn allereerste zege voor het Oostenrijkse team. Pérez is ervan overtuigd dat die overwinning het begin is van meer mooie resultaten.

Red Bull gunde Pérez een langer verblijf in de Formule 1 nadat hij bij Racing Point (inmiddels Aston Martin) werd vervangen door Sebastian Vettel . Bij zijn nieuwe team kende Pérez zeker geen vlekkeloze start van het seizoen, maar de laatste weken gaat het een stuk beter en daardoor staat hij momenteel zelfs derde in de coureurskampioenschap achter Verstappen en Lewis Hamilton . “Deze stijgende lijn begon in Monaco. We hebben de afgelopen weken en maanden veel gewerkt in de fabriek en op het circuit en dit werk begint nu zijn vruchten af ​​te werpen”, vertelt Pérez aan Speedweek.com .

Artikel gaat verder onder video Pérez vol vertrouwen voor volgende races

“De vooruitgang kwam op twee niveaus: ik begrijp de auto steeds beter en het team begrijpt beter wat ik nodig heb op het gebied van coördinatie om me volledig te kunnen ontwikkelen”, vervolgt Pérez, die veel vertrouwen put uit zijn eerste zege bij Red Bull. “Ik zie geen reden waarom ik in Frankrijk en op andere locaties niet zo’n goede prestatie zou kunnen neerzetten als in Bakoe. Mijn zelfvertrouwen groeit van race tot race, we hebben er nog maar zes achter de rug. Er komt nog veel meer aan!”, is de Mexicaan optimistisch. Aanpassing duurde iets langer

Inmiddels lijkt alles langzamerhand op zijn plaats te vallen voor Pérez, maar hij moet wel toegeven dat dat langer duurde dan verwacht. “Ik had nooit gedacht dat ik zo geduldig zou moeten zijn om alles goed te krijgen. De eerste races verliepen niet volgens plan. We kenden de snelheid van de auto en de coureur, maar we hebben ze tot nu toe gewoon niet optimaal uitgebalanceerd. Ik ben heel blij dat we deze doorbraak hebben gemaakt”, aldus de Red Bull-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pérez optimistisch: ‘Zie geen reden waarom ik niet vaker zo kan presteren’