Het laatste formule 1 nieuws

Perez over 'riskante' sprintraces: "Het is een dunne lijn"

Perez over ‘riskante’ sprintraces: “Het is een dunne lijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez Sergio Perez spreekt over ‘een dunne lijn,’ als het gaat om de spintraces waar de Formule 1 aankomend seizoen mee wil gaan experimenteren. Volgens de kersverse Red Bull Racing -coureur is het belangrijk dat de sport haar DNA behoudt.

De Formule 1 is de afgelopen jaren onderhevig geweest aan flink wat kritiek. Veel fans bestempelen de koningsklasse vandaag de dag als ‘te voorspelbaar’ en ‘vaak saai.’ Daarnaast is het voor nieuwe constructeurs vanwege de huidige reglementen momenteel niet aantrekkelijk om het podium te betreden. De huidige hybride-krachtbron is ontzettend duur om te ontwikkelen en daarnaast zal je als nieuwkomer niet snel mee gaan doen om de knikkers. Liberty Media voert volgend jaar daarom nieuwe reglementen in. Ook wordt er een nieuwe generatie bolides geïntroduceerd. De sport moet hiermee spannender en goedkoper worden.

Artikel gaat verder onder video

Dit jaar staan er echter ook al een aantal veranderingen op de rol. Zo worden bijvoorbeeld de vloeren van de auto’s ingekort, waardoor deze minder downforce generen. Dit zou het racen ten goede moeten komen. Daarnaast wil de Formule 1 tijdens drie raceweekenden – in Canada, Italië en Brazilië – gaan experimenteren met een sprintrace op zaterdag. Om het showgehalte op te krikken, wordt er dan een extra race aan het programma toegevoegd. De meningen hierover zijn verdeeld. Max Verstappen is er bijvoorbeeld geen voorstander van.

Teammaat Sergio Perez blijft wat meer in het midden. De Mexicaan staat er voor open, maar waarschuwt de Formule 1 ook direct: “Ik denk dat we vooral op moeten passen dat we niet het DNA van de Formule 1 verliezen,” vertelt hij. “Het is een dunne lijn, een beetje riskant. Ik sta er voor open, maar weet niet wat ik moet verwachten. Ik weet niet hoe het het format van de Formule 1 zal veranderen zodra we het gedaan hebben, maar voor mij is het het belangrijkst dat de Formule 1 haar DNA behoudt,” klinkt het.

Vraag Zijn sprintraces een goede toevoeging aan het weekend?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez over ‘riskante’ sprintraces: “Het is een dunne lijn”