Het laatste formule 1 nieuws

Pérez over slechte herstart: "Wie weet wat er met een goede start was gebeurd"

Pérez over slechte herstart: “Wie weet wat er met een goede start was gebeurd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Pérez is achteraf blij dat zijn herstart in Bakoe niet goed was. De Mexicaan won de Grand Prix van Azerbeidzjan nadat Lewis Hamilton bij de staande herstart rechtdoor schoot in de eerste bocht. Op dat moment was de Brit al voorbij aan Pérez en dat is misschien maar goed ook voor de teamgenoot van Max Verstappen .

Red Bull gunde Pérez een langer verblijf in de Formule 1 nadat hij bij Racing Point (inmiddels Aston Martin) werd vervangen door Sebastian Vettel . Bij zijn nieuwe team kende Pérez zeker geen vlekkeloze start van het seizoen, maar de laatste weken gaat het een stuk beter en daardoor staat hij momenteel zelfs derde in de coureurskampioenschap achter Verstappen en Hamilton. Die positie heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn eerste zege voor Red Bull in Bakoe, waar hij de eerste teamgenoot van Verstappen werd die een race wist te winnen sinds de laatste zege van Daniel Ricciardo in Monaco in 2018.

Artikel gaat verder onder video Continu onder druk van Hamilton

Voor de staande herstart na de code rood veroorzaakt door de crash van Verstappen moest Pérez al vol aan de bak om Hamilton achter zich te houden. Via zijn latere pitstop bleef de Red Bull-coureur Hamilton voor en vanaf dat moment stond de druk continu op de ketel. “Het was behoorlijk moeilijk omdat hij er ronde na ronde zat. Normaal gesproken kun je tijdens een race een beetje vrije lucht krijgen zodat je banden, remmen en brandstof kunt besparen en je eigen race kunt rijden. Ik kwam echter uit de pits en zat er direct middenin. Toen ik met koude banden naar buiten kwam, betekende dit dat ik vanaf bocht twee volledig moest pushen en dat moest ik blijven doen met Lewis ronde na ronde vlak achter me”, blikt Pérez terug op de website van Red Bull Racing . ‘Geluk gehad met slechte herstart’

Na de klapband van Verstappen kon Pérez optimaal profiteren van de DNF van zijn teamgenoot. Bij de staande herstart vertrok hij namelijk vanaf de eerste positie, maar dat zorgde ook voor de nodige […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pérez over slechte herstart: “Wie weet wat er met een goede start was gebeurd”