Het laatste formule 1 nieuws

Perez: "Red Bull was voor mij het andere uiterste"

Perez: “Red Bull was voor mij het andere uiterste”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez gaf zelf aan dat hij misschien vijf Formule 1 Grand Prix-weekenden nodig zou hebben om op snelheid te komen bij Red Bull . Zijn zesde race won hij, maar alsnog leek de hele integratie binnen Red Bull wat moeizamer te verlopen dan op voorhand gedacht.

Als Perez ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of dat te maken heeft met hoe goed Max Verstappen in de andere Red Bull is, antwoordt hij ontkennend: “Iedereen in de Formule 1 weet hoe goed Verstappen is. Hij opereert vanaf de eerste vrije training op het allerhoogste niveau, maar ik ben richt me meer op mezelf.”

Perez legt uit dat het meer door het team zelf komt dat de overgang wat lastig was: “Red Bull is een hele andere wereld (dan Racing Point, red.). In de Formule 1 zijn vast en zeker teams die meer op elkaar lijken, maar Red Bull was voor mij een heel ander uiterste. Dat maakte de overstap een beetje moeilijker.”

Dat gezegd hebben denkt Perez dat de getoonde ontwikkeling een vervolg zal krijgen: “Ik zie niet in waarom ik in de komende vijf Grands Prix bijvoorbeeld niet nog beter zou worden. Het gaat de goede kant op. Ik ben blij met mijn progressie en het niveau dat ik nu laat zien. Maar ik wil meer dan dat, want het is duidelijk nog niet genoeg.”

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez: “Red Bull was voor mij het andere uiterste”