Het laatste formule 1 nieuws

Perez sluit Red Bull niet uit: "Maar ik kan niet te lang wachten"

Perez sluit Red Bull niet uit: “Maar ik kan niet te lang wachten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

15:09 – Sergio Perez stelt dat hij Red Bull Racing op papier nog steeds als een optie ziet voor het aankomende Formule 1-seizoen, al wil hij bevestigen noch ontkennen dat hij gesprekken voert met de energiedrankengigant. Wel laat Perez weten dat hij niet al te lang meer kan wachten op een besluit van Red Bull over de rijdersbezetting.

Met de bevestiging dat George Russell bij Williams blijft, zijn de mogelijkheden voor Perez beperkt. Haas is nog immer een potentiële bestemming, al heeft de familie Mazepin dankzij de nodige pegels ook goede kaarten in handen voor het zitje naast (hoogstwaarschijnlijk) Mick Schumacher. Red Bull staat in de pikorde nog iets hoger aangeschreven door de troepen van Guenther Steiner en is door de aanhoudende worsteling van Alexander Albon ook een mogelijke optie voor Perez. Zo hebben Helmut Marko en Christian Horner al aangegeven buiten het eigen opleidingsprogramma te kijken, mocht het nodig blijken om Albon te vervangen.

De blik is daarmee vooral op Nico Hülkenberg en Perez gericht. Horner liet vanuit Portimao nog weten dat beide coureurs ‘waarschijnlijk wel kunnen wachten op een besluit van Red Bull’, al benadrukt Perez vanuit Imola dat het wachten niet te lang moet duren. “Dit gaat om een dunne scheidslijn. Op een bepaald moment kun je natuurlijk wel risico nemen, langer wachten en dan maar zien wat er gebeurt. Maar nu komt het einde van dit seizoen in zicht en dan is het voor teams en rijders belangrijk om te weten wat er gaat gebeuren. Ik kijk momenteel naar al mijn opties en kan niet al te lang meer wachten”, reageert hij op een vraag van Motorsport.com .

Weinig opties meer voor 2021
Perez wil dus niet eindeloos achterover leunen en duimen draaien voor een besluit van Red Bull, maar goed: voert hij überhaupt gesprekken met Helmut Marko en consorten? “Ik sluit Red Bull niet uit. Totdat die plek is formeel vergeven, blijven zij een optie. Dat geldt eigenlijk voor ieder team dat de line-up voor volgend jaar nog niet heeft bevestigd. Maar de klok tikt wel door en er blijven erg weinig opties over om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez sluit Red Bull niet uit: “Maar ik kan niet te lang wachten”